اکونومیست: برگزیت و رهبری جرمی کوربین، پیشرفت بریتانیا را متوقف میکند
نشریهی اکونومیست (The Economist) در شمارهی چهارشنبه هشتم شهریورماه خود، به تغییرات اجتماعی و مهم در بریتانیا پرداخته است و مینویسد که برگزیت و خروج از اتحادیهی اروپا و همزمان، ظهور جرمی کوربین در صحنهی سیاسی، چهرهی تاریخی این کشور را دگرگون میکند.
در این مقالهی تحلیلی آمده است: «۶۰ سال پیش، آین راند (Ayn Rand)، نویسندهی انگلیسی، در کتاب معروف ' اطلس شورید' (Atlas Shrugged) پرسیده بود، اگر روزی صاحبنظران اقتصادی و صاحبان صنایع و افراد بااستعداد، در زمینههای علمی در کشوری زیرفشارهای سیاسی و قوانین دولتی قرار بگیرند، پیشرفت آن کشور متوقف میشود و نهایتاً سقوط خواهد کرد. امروز پیشبینی آن روز آین راند، در کشور خودش در حال شکلگیری است.
بریتانیا بهعنوان پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا، از دوران مارگارت تاچر تا امروز، دارای بازترین سیستم اقتصادی برای سرمایهگذاریهای بینالمللی و جذبکنندهی بزرگترین سرمایهها از اطراف و اکناف جهان بوده است. این کشور، از لحاظ قوانین تأسیس شرکتهای اقتصادی و فعالیت آزاد آنها، بهعنوان لیبرالترین در جهان شناخته میشود؛ اما داستان برگزیت، اکنون شروع به زدن ضربات خود بر پیکر این چهرهی شناختهشده و مورد اعتماد از بریتانیا در نزد مراکز مالی و اقتصادی دنیا کرده است.
شرکت «اولیور وایمن» (Oliver Wyman) که یک شرکت مشاورهی اقتصادی بینالمللی است، میگوید با وقوع برگزیت، بیش از ۷۵هزار کارشناس و کارمند شرکتهای مربوطبه امور مالی و سرمایهگذاری، بریتانیا را ترک خواهند کرد. این بهمعنای ازدست رفتن دسترسی بریتانیا به بازار اتحادیهی اروپاست.
ازسوی دیگر، به نظر میرسد جرمی کوربین، رهبر حزب چپگرای کارگر در آستانهی قدرت و رسیدن به مقام نخست وزیری بریتانیاست. حزب محافظهکار آنقدر ضربهپذیر و نامنسجم شده است که اکنون اعضای آن بهدنبال علم کردن جاکوب ریس- ماگ (Jacob Rees-Mogg) انگلیسی، در رهبری حزبشان هستند که بیشتر به بازیگران تئاتر شباهت دارد، تا یک رهبر سیاسی قوی.
بخت اینکه جرمی کوربین، سیاستهای تندروانهی خود را تعدیل کند، بسیار کم است. او سی سال گذشته را برای رسیدن به شرایط امروز تلاش کرده است. مجموعهای از شرایطی که برگزیت و کوربین برای بریتانیا فراهم میکنند، به حقیقت پیوستن همان کابوس آین راند را برای بریتانیا نوید میدهد».