
برپایی تظاهرات در چند شهر مراکش در پی بازداشت رهبر یک جنبش
دولت مراکش اعلام کرد که ناصر زفزافی، رهبر «الحراک» (جنبش) را در منطقه «الریف» در شمال این کشور بازداشت کرد. در پی بازداشت زفرافی چندین شهر مراکش، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ناصر زفزافی (۲۹ ساله) رهبر «الحراک» به اتهام توهین به امام جماعت مسجد «محمد الخامس» در هنگام خبطههای نماز جمعه گذشته، تحت تعقیب نیروهای امنیتی مراکش قرار گرفته است. زفزافی شش ماه است که تظاهرات مردم در شهرهای شمال مراکش را رهبری می کند.
یک منبع امنیتی در مراکش، بدون ذکر جزئیات، روز دوشنبه هشتم خرداد، اعلام کرد که نیروهای امنیتی کشورش، ناصر زفزافی را دستگیر کردهاند.
به دنیال اعلام خبر بازداشت زفزافی، صدها نفر از مردم شهرهای، «دار البیضا»، «مراکش»، «رباط» و «طنجه» به تظاهرات پرداختند و خواستار آزادی وی شدند.
در اکتبر ۲۰۱۶، در پی کشته شدن یک جوان ماهی فروش توسط کارگران شهرداری، ناصر زفزافی که او نیز یک جوان جویای کار بود، تظاهرات خودجوش مردمی در شهر الحسیمه در شمال مراکش را رهبری کرد. این تظاهرات که بعدها به دیگر شهرها کشیده شد، به «الحراک» (جنبش) معروف شد.
تظاهر کنندگان خواستار رسیدگی بیشتر دولت به شهرهای دور افتاده نظیر الحسیمه و ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان شدند.
نبیل الاندلسی، مشاور پارلمانی دولت، ابراز امیدواری کرد که دستگیری ناصر زفزافی، رهبر «الحراک» در شهر الحسیمه، به توقف موج تظاهرات در منطقه «الریف» در شمال مراکش بینجامد.
وی در عین حال، «بازداشت های خودسرانه» در شهرهای شمال مراکش را محکوم کرد و افزود که برخی از جوانان این شهرها، از سوی نیروهای امنیتی دستگیر می شوند و به جاهای نامعلومی منتقل می شوند. به گفته الاندلسی، این اقدام نیروهای امنیتی نوعی «ربودن» است.