عامل حمله تروریستی منهتن خواستار نصب پرچم داعش در اتاق بیمارستان شد
عامل حملهی تروریستی منهتن نیویورک در آمریکا که مورد اصابت گلولهی پلیس قرار گرفت و دستگیر و به بیمارستان منتقل شده است، خواستار نصب پرچم داعش در اتاق بیمارستان شد.
روز سهشنبه ۹ آبان، سیفالله سایپف ۲۹ساله که ۷ سال پیش، از طریق لاتاری گرینکارت آمریکا دریافت کرده و از کشور ازبکستان به آمریکا مهاجرت کرده است، سوار بر یک خودروی وانت، در کنارهی رودخانهی هادسون در منطقهی منهتن نیویورک، عابران پیاده و دوچرخهسواران را زیر گرفت. در این حمله که ازسوی مقامات نیویورک، تروریستی خوانده شده است، ۸ نفر کشته و ۱۱ نفر هم روانهی بیمارستان شدهاند.
بهگزارش شبکهی خبری اسکاینیوز، در بازجوییهای اولیه که ازسوی دادستانی فدرال با سايپوف در بیمارستان انجام شده است، او ضمن اعلام وفاداری و حمایت خود از گروه دولت اسلامی (داعش)، گفت که از اقدام خود راضی است و از زیرگرفتن مردم به عمد، احساس پشیمانی نمیکند.
سيفالله سایپف درحین بازجویی، از پلیس درخواست کرد تا درصورت امکان، در اتاقش در بیمارستان، پرچم داعش برافراشته شود و گفت که نحوهی حمله (زیرگرفتن مردم با ماشین) را از فیلمهای منتشرشده از عملیات تروریستی نیروهای داعش در شهرهای دیگر الهام گرفته و نزدیک به یکسال است که برای انجام آن برنامهریزی میکرده است.
او افزود که وانت را در سیام مهرماه (۲۲ اکتبر ۲۰۱۷) اجاره کرده و با برنامهریزی و انتخاب روز هالووین، در نظر داشته تا با حضور بیشتر مردم در مراسم این روز، تعداد بیشتری را مورد هدف قرار بدهد. او تصمیم داشت که مسیر حملهی خود و زیر گرفتن مردم را از همان نقطهای که شروع کرده بود، تا پل بروکلین ادامه دهد.
سایپف همچنین گفت که سخنان ابوبکر بغدادی، رهبر گروه داعش که از مردم مسلمان در آمریکا خواسته بود تا در برابر کشتهشدن مسلمانان در عراق توسط آمریکا سکوت نکنند و با انجام عملیات در آمریکا، به آن پاسخ بدهند، تأثیر گرفته است.
شبکهی خبری سیبیاس آمریکا گزارش داده است که عامل حملهی تروریستی منهتن، برای سازمانهای امنیتی آمریکا، شناختهشده بوده است و از سال ۲۰۱۵، در تحقیقات ضدتروریستی پلیس، نامش در فهرست افراد مورد بررسی قرار گرفته بود.
براساس این گزارش، او با افرادی ارتباط داشته است که افراطی رادیکال محسوب میشدند و دستکم یکی از آنها ازبک بوده است.
روز چهارشنبه، ابتدا اعلام شد که سایپف همدستی نداشته و بهتنهایی برنامهریزی و اقدام کرده است، اما ساعاتی بعد، پلیس اعلام کرد که بهدنبال مظنون دومی است که در این حمله دست داشته است و او را «محمد قدیرف» ۳۳ساله و از اتباع ازبکستان معرفی کرد.
-
انتقاد ترامپ از ویزای لاتاری گرینکارت
با اعلام هویت عامل حملهی تروریستی منهتن، دونالد ترامپ، رئیس دولت ایالات متحده آمریکا، ضمن انتقاد از روند فعلی پذیرش مهاجر به آمریکا ازطریق برنامهی «قرعهکشی (لاتاری) گرینکارت»، از قانونگذاران آمریکایی در کنگره خواست که دربارهی این برنامه تجدیدنظر کنند. ترامپ، روز چهارشنبه ۱۰ آبان، پیش از نشست کابینهی دولت نیز در گفتوگو با خبرنگاران، عامل حملهی منهتن را "حیوان" نامید و تأکید کرد که از کنگره میخواهد سریعاً برنامهی قرعهکشی ویزای مهاجرتی را لغو کند. ترامپ در توئیترش نیز در چندین توئیت به این موضوع اشاره و از قانونگذاران دموکرات بهدلیل حمایت از این برنامه، انتقاد کرده است.
CHAIN MIGRATION must end now! Some people come in, and they bring their whole family with them, who can be truly evil. NOT ACCEPTABLE! pic.twitter.com/PQGeTTdRtX
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 1, 2017
برنامهی «قرعهکشی گرینکارت» یا «ویزای تنوع مهاجران» (Diversity Immigrant Visa) در آمریکا، از سال ۱۹۹۰، با تصویب قانونی در کنگرهی آمریکا به اجرا درآمده است، که براساس آن، هرسال با انجام قرعهکشی، حدود ۵۰ هزار نفر از کشورهای مختلف، با دریافت گرینکارت، وارد آمریکا می شوند. این برنامه به این شکل است که افراد در آن ثبتنام و در قرعه کشی شرکت میکنند و وزارتخانههای امور خارجه و امنیت داخلی آمریکا، با بررسی پیشینهی تکتک برندگان قرعهکشی (لاتاری)، درصورت دارا بودن شرایط لازم، به آنها برای ورود به آمریکا، ویزا داده میشود. این افراد، بعد از ورود به آمریکا، گرینکارت (کارت سبز) دریافت میکنند که در واقع مجوزی است برای اقامت دائم در ایالات متحدهی آمریکا. آنها میتوانند پس از ۵سال، شهروندی آمریکا و پاسپورت آن کشور را بهدست آورند.
-
ترامپ: مهاجم منهتن مستحق مرگ است
دونالد ترامپ، رئیس دولت ایالات متحدهی آمریکا، در واکنشی دیگر به حملهی تروریستی منهتن، در دو توئیت پشت سرهم، ابتدا ابراز علاقه به فرستادن او به زندان گوانتانامو کرده است و در توئیت بعدی گفت که این مهاجم را مستحق مجازات مرگ میداند.
Would love to send the NYC terrorist to Guantanamo but statistically that process takes much longer than going through the Federal system...
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 2, 2017
...There is also something appropriate about keeping him in the home of the horrible crime he committed. Should move fast. DEATH PENALTY!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 2, 2017
به پروندهی اتهام حملهی تروریستی سیفالله سایپف در سطح فدرال رسیدگی میشود و این به آن معنی است که ممکن است برای او حکم اعدام صادر شود.
تعداد زیادی از ایالاتهای آمریکا، ازجمله ایالت نیویورک، مجازات اعدام را لغو کردهاند و درصورتی که در دادگاههای ایالتی به این پرونده رسیدگی میشد، چنین امکانی وجود نداشت.