موافقت بیش از نیمی از آمریکاییها با حمله به ایران در صورت نتیجهبخش نبودن تحریمها
موسسه گالوپ در تازهترین نظرسنجی خود اعلام کرد که بهطور کلی، کمی بیش از نیمی مردم آمریکا، در صورت ناکامی تلاشهای اقتصادی و دیپلماتیک واشینگتن علیه ایران، با بهکارگیری نیروی نظامی علیه ایران موافقاند.
بر اساس این نظرسنجی که نتایج آن در پایگاه اینترنتی موسسه گالوپ منتشر شده، ۷۸درصد کسانی که در این نظرسنجی شرکت کردهاند، در ابتدا با تلاشهای غیرنظامی برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران موافقاند و در مقابل ۱۸ درصد آمریکاییها با اجرای عملیات نظامی علیه ایران موافقاند.
با این حال نظر مردم آمریکا در صورتی که تلاشهای دیپلماتیک و اقتصادی این کشور درباره ایران نتیجهبخش نباشد، چیست؟
موسسه گالوپ اعلام کرده است که در این حالت، ۶۰ درصد جمهوریخواهان، و ۲۹ درصد دموکراتها با گزینه نظامی موافقاند، درصورتیکه اکثریت دموکراتها همچنان به گزینه غیرنظامی فکر میکنند.
به عبارت دیگر، اگر تلاشهای غیرنظامی به سرانجام نرسد، در مجموع ۴۲ درصد از کسانی که گزینه غیرنظامی را مقدم میدانستند، با حمله نظامی موافقاند، که این رقم برابر است با ۳۵ درصد کل بزرگسالان آمریکا. اگر این رقم را به ۱۸ درصد موافقان اولیه گزینه نظامی اضافه کنیم، در مجموع ۵۳ درصد مردم آمریکا در صورت ناکامی تلاشهای سیاسی و اقتصادی، با حمله نظامی به ایران موافقاند.
با این حال، ۶۵ درصد میگویند که آمریکا برای بهکارگیری گزینه نظامی عجله نکند.
این نظرسنجی در فاصله ۱۵ تا ۳۱ ژوئیه انجام شده است؛ یعنی دو هفته پس از توقیف نفتکش حامل نفت ایران ازسوی بریتانیا در جبلالطارق. در این فاصله، ایران نیز یک نفتکش بریتانیایی را به اتهام نقض قوانین بین المللی در تنگه هرمز توقیف کرد.
توقیف این دو نفتکش، تنشها را در خلیج فارس افزایش داد، اما موسسه گالوپ تاکید کرده است که نتایج این نظرسنجی شبیه نتیجه یک نظرسنجی دیگر در سال ۲۰۰۷ درباره شیوه برخورد آمریکا با ایران است. در آن زمان جورج دبلیو بوش، تحریمهایی را علیه صادرات نفت ایران اعمال کرده بود.
در آن زمان نیز فقط ۱۸درصد مردم آمریکا موافق بهکار بردن گزینه نظامی علیه ایران بودند و ۷۳درصد شهروندان این کشور، بر اعمال تحریمهای اقتصادی و دیپلماتیک علیه ایران تاکید داشتند.