شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
میراث وزارت ورزش و مدیرانش روی دست استقلال

اخراج دیرهنگام مدیرعامل

 

با برکناری احمد سعادتمند، مدیرعامل باشگاه استقلال که طی بیانیه‌ای -لبالب از اتهام به او- از سوی هیات‌مدیره این باشگاه اعلام شد، بعد از ماه‌های پرتنش گذشته فصل تازه‌ای برای استقلال آغاز می‌شود اما اینکه مدیرعامل بعدی استقلال کیست و چه توانایی‌هایی برای حل مشکلات این تیم دارد، پرسش دیگری است که پاسخ آن را در آینده نزدیک خواهیم دانست.

با تحلیل بیانیه هیات‌مدیره استقلال می‌توان نوشت که اخراج سعادتمند دیرهنگام رقم خورد و پیش از اعلام حکم هیات‌مدیره استقلال، هواداران استقلال در شبکه‌های اجتماعی ناکارآمدی سعادتمند را فریاد می‌زدند و چنانچه اخراج او زودتر اتفاق می‌افتاد، استقلال دست‌کم درجریان نقل‌وانتقالات بازیکن می‌توانست عملکرد بهتری داشته باشد یا با پرداخت به موقع بدهی به وینفرد‌ شفر، سرمربی شاکی و اسبق خود، که شکایت او موجب بسته شدن ۳ پنجره‌ نقل‌ و انتقالات این تیم شد، مانع از این اتفاق شده و با جذب بازیکنان جدید با نیروی بیشتری در لیگ قهرمانان آسیا به میدان برود.

بعد از اتهاماتی که هیات‌مدیره استقلال متوجه سعادتمند کرد، با توجه به بند دوم بیانیه هیات‌مدیره، باشگاه استقلال -طبق ادعا- موجودی کافی برای پرداخت مطالبات شفر را داشته و فقط اهمال احمد سعادتمند در پرداخت آن منجر به بسته شدن ۳ پنجره نقل‌وانتقالات باشگاه شده است. در همین رابطه البته می‌توان این پرسش را طرح کرد که چرا هیات مدیره مانع از اهمال مدیرعامل باشگاه نشده و از ماه‌ها پیش در مقابل آن سکوت کرده‌اند.

هفته گذشته خبری در رسانه‌های داخل کشور منتشر شد که سعادتمند به دلیل همراه داشتن صدهزار دلار وجه نقد در فرودگاه تهران هنگام سفر به کشور قطر در بازرسی فرودگاه مورد پرسش قرار گرفته و سرانجام موفق به خارج کردن تمام این مبلغ ارز نقد و غیر معمول نشده است. این خبر در بیانیه هیات مدیره استقلال نیز مورد تایید قرار گرفته. اگرچه طلب شفر از استقلال ۵۵۰ هزار دلار به اضافه ۲۵ هزار دلار جریمه تاخیر آن از محل صد هزار دلار مذکور قابل پرداخت نبود تا پنجره‌ای از استقلال باز بماند، اما بار دیگر این سوال مطرح است که پس چرا هیات مدیره مطلع از آن نبوده و حالا که به دلیل تحریم‌های اقتصادی انجام عملیات بانکی قانونی برای موسسات ایرانی ممکن نیست، آیا در داخل کشور و داخل باشگاه نیز مبالغ به صورت چمدانی و بدون اطلاع سایر اعضای هیات مدیره جابه‌جا می‌شود؟ و آیا مطابق قانون شرکت‌ها و موسسات، عضو دیگری از هیات مدیره نباید چک‌های نقل‌وانتقال مالی باشگاه را در کنار مدیرعامل به امضا برساند؟ اعلام بی اطلاعی از این موضوع از سوی هیات‌مدیره استقلال خود نشانه اهمال اعضا در اجرای وظایف قانونی آنان به نظر می‌رسد.

مطابق بند ۴ بیانیه هیات مدیره که علیه مدیرعامل استقلال صادر شده، قرارداد مالی با کارگزار اقتصادی باشگاه موجب بروز مشکلات اقتصادی شده است. به نظر می‌رسد این  تبعاتی دارد که استقلال در آینده نیز از آن مصون نخواهد بود. پرداخت نشدن دستمزد بازیکنان خارجی تیم کار را به اعلام اخطار از سوی آنان کشانده و بازیکنان مهمی مثل دیاباته و میلیچ در آستانه فسخ یک‌طرفه قرارداد با استقلال هستند؛ چیزی که رخ دادن آن سرمربی بعدی استقلال را با مشکلات فنی بزرگی روبرو می‌کند. جدایی طلبی بازیکنانی مثل روزبه چشمی و علی کریمی را نیز باید در همین قاب مورد ارزیابی قرار داد. وقتی بازیکنی در اوج دوران فوتبال نتواند در استقلال به ارقام مالی مورد نظر خود برسد، بی‌تردید راهی باشگاه دیگری خواهد شد.

در صورت انتخاب سرمربی جدید در روزهای آینده، در بازار نقل‌‌وانتقالات گزینه چندانی باقی نمانده تا مربی جدید با استخدام آنان بتواند نقاط ضعف تیم را پوشش داده و ترکیبی مناسب با افکار و ایده فنی خود را فراهم کند. در واقع احمد سعادتمند نه فقط با دروغ‌پراکنی درباره بازگرداندن آندره‌آ استراماچونی و یا استخدام الکساندر نوری، موجب تضعیف فرهاد مجیدی و مجید نامجومطلق، دو سرمربی پیشین استقلال و ناکامی تیم در دو جام پراهمیت حذفی ایران و لیگ قهرمانان آسیا شد، بلکه کار را برای استقلال در فصل آینده نیز بسیار دشوار کرد.

مهلت نقل‌وانتقالات فوتبال ایران روز ۲۹ آبان به پایان می‌رسد و تا قبل از آن تاریخ باشگاه استقلال فرصت زیادی برای پرداخت مطالبات شفر جهت باز شدن ۳ پنجره نقل‌وانتقالات خود نخواهد داشت چرا که موکول کردن پرداخت این بدهی به روزهای پایانی ضرب‌الاجل مورد اشاره، باعث ایجاد تاخیر در روند اداری کار فیفا برای باز کردن پنجره‌های بسته استقلال خواهد شد و چه بسا این مهم در موعد قانونی اتفاق نیفتد و استقلال موفق به ثبت قرارداد بازیکنان جدید خود نشود. از طرف دیگر باشگاه استقلال پرونده‌های شکایت پرشمار دیگری هم در فیفا دارد که احکام آن یکی پس از دیگری از راه خواهد رسید و ارقام مالی درشت دیگری در رابطه با شکایت جبار‌وف، ایسما، پادووانی و البته استراماچونی و همکارانش باید از سوی مدیرعامل جدید استقلال تهیه و آماده پرداخت باشد و در غیر این صورت تغییری در اوضاع نابه‌سامان استقلال ایجاد نخواهد شد.

میراث احمد سعادتمند روی دست استقلال مانده و آنچه در این میان شکسته، اعتماد و باور هوادارن و علاقه‌مندان به ورزش است که از این پس با سوءظن بیشتری هر خبری را در این رابطه دنبال می‌کنند. استقلال با کمی آرامش و مقداری توانایی مالی بیشتر شاید همچون پرسپولیس قادر بود نتایج به مراتب بهتری در لیگ، جام‌حذفی و لیگ قهرمانان آسیا کسب کند اما مدیریت سعادتمند بر آن موجب شد تا چنان بر میزان مشکلات افزوده شود که حل آن تا شروع فصل جدید دشوار به نظر برسد.

حکم سرپرستی موقت احمد مددی در باشگاه استقلال بار دیگر از سوی مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان ایران صادر شد و در انتخاب جدید هم هیچ مسئولیتی در قبال کارنامه و عملکرد آینده مدیر باشگاه متوجه وزیری که همزمان رییس مجمع باشگاه استقلال نیز هست، نخواهد بود. بعد از آن، انتخاب سرمربی جدید هم در حالی صورت می‌گیرد که هواداران تیم همچنان هوای استراماچونی را در سر دارند و سرمربی جدید در فضایی بی‌اعتبار و شکننده باید کار خود را شروع کند. آن هم در حالیکه کار جذب بازیکنان جدید را مدیر اخراجی انجام داده و مطابق میل سرمربی جدید نبوده است. 

اخبار مربوط به احتمال جدایی دیاباته، میلیچ، چشمی، کریمی و مهدی قایدی چیز خوشایندی برای سرمربی جدید استقلال نیست و این نفرات نیمی از ترکیب اصلی استقلال را تشکیل می‌‌دهند. به نظر نمی‌رسد که استقلال در شرایط بحرانی حاضر توان مالی حفظ همه این نفرات و جذب چند مهره تاثیرگذار جدید را داشته باشد.

با این‌همه اگرچه دورنمای فصل آینده برای استقلال چندان روشن نیست، اما در باشگاه‌هایی نظیر استقلال چیزی به نام پیوندهای عاطفی باشگاهی در میان تعدادی از مربیان و بازیکنان وجود دارد که نسل آنان هنوز منقرض نشده و همین عامل می‌تواند به رغم همه سوءمدیریت‌ها، بار دیگر استقلال را قامت یک مدعی در فصل آینده مطرح کند؛ میراثی به جامانده از دهه‌ها سابقه این باشگاه و ۱۸۰ درجه متفاوت از میراث به جا مانده از احمد سعادتمند و امثال او.

 

روزنامه‌نگار ورزشی
تازه چه خبر؟
منصور پوریان رییس شورای تامین دام کشور با اشاره به شرایط اقتصادی ایران و گرانی گوشت، اعلام کرد مردم «مصرف گوشت گوسفندی را تقریبا حذف کرده‌اند و حتی...More
هشت ماه پس از أغاز واکسیناسیون در ایران، وزارت بهداشت در دستورالعملی به مراکز واکسیناسیون، از مسئولان تزریق واکسن خواسته نسبت به صحت نوع واکسن تزریقی...More
محمد اسلامی، معاون ابراهیم رییسی و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت این کشور اصرار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای نصب دوربین در مکان‌های صدمه‌دیده...More
مسعود شفیعی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران با هشدار نسبت به سرعت افزایش جمعیت در شهرهای حاشیه تهران اعلام کرد: «در برخی از شهرهای...More
بر اساس نتایج تازه‌ترین نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) ۱۴/۲ درصد از شهروندان ایرانی بالای ۱۸ سال «اصلا تمایلی به زدن واکسن کرونا...More