از مکافات عمل غافل نشو
واکنشها به مرگ غلامرضا منصوری ادامه دارد. روزنامه مستقل با محمد سیفزاده وکیل دادگستری گفتوگو کرده و او به صراحت گفته بعید میداند منصوری خودکشی کرده باشد. او درگیر پرونده با میلیاردها یورو اختلاس بوده و انگیزه قتل چنین متهمی بالاست.
هفته پیش وقتی خبر جریمه عابران پیاده از قول پلیس راهور تهران منتشر شد، به نظر نمیرسید که این طرح عملی شود! اما اکنون روزنامه اعتماد خبر از راهاندازی این طرح داده و تیتر زده «محاکمه در خیابان» پلیس میگوید مقصر یک پنجم تصادفهای کشور عابران پیادهاند و حالا پلیس مدعی است از طریق کد ملی و شناسایی چهره میتواند عابران متخلف را پیدا و جریمه کند.
روزنامه دولتی ایران انگشت اتهام را متوجه مردم کرده و در گزارشی میدانی به کمتوجهی شهروندان در رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی معترض است و با تیتر «کُشتی کرونا با شهروندان بدون ماسک» مینویسد مردم به دلیل خستگی، کلافگی و گرما حاضر به پوشیدن ماسک نیستند.
اما روزنامه جمهوری اسلامی تردید دارد که این روند صعودی کرونا در کشور فقط به خاطر بیتوجهی مردم باشد و میپرسد «سهلانگاری مدیران» چطور؟ روایت روزنامه جمهوری اسلامی از وضعیت سالن فرودگاه بینالمللی امام خمینی و تابلوی تبلیغی که درشت نوشته «از کرونا نترسید، کرونا ترس ندارد» و با حروف کوچکتری که به زحمت دیده میشود ادامه داده «در خانه بمانید» نشان میدهد سهلانگاری وعدم پیگیری جدی مسئولان دلیلی بر بیتوجهی مردم هم است.
روزنامه جهان صنعت از آوار ارزی نوشته اما روزنامه فرهیختگان با علامت سوال تیتر زده « ارزی نیست؟» نرخ ارز به شکل خطرناکی در حال رشد است و همه کارشناسان از بانک مرکزی انتظار دارند با تزریق ارز، بازار را کنترل کند ولی همتی، رئیس بانک مرکزی، گفته این نرخ صرافیها برای جلوگیری از سفته بازی ارز است و ارزش ذاتی ارز پایینتر است. اینکه فرهیختگان با تعجب پرسیده آیا ارزی نیست؟ مصاحبه هفته پیش مصباحیمقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با روزنامه مردم سالاری را تداعی میکند که گفته بود بانک مرکزی بزرگترین ذخیره ارزی تمام طول تاریخ تاسیساش را در اختیار دارد که مبلغ بزرگ و قابل اطمینانی است.
تاریخچه روزنامه محلی خراسان به سال ۱۳۲۸ خورشیدی و دوره مشروطه بازمیگردد و تا سال ۱۳۲۸ خورشیدی؛ قبل از استبداد صغیر، ۲۴ شماره درآورد و بعد بسته شد. تا اینکه دوباره در سال ۱۳۲۹ در دوره دولت ملی مصدق و بهار مطبوعات به دکه بازگشت و دیگر به شکل محلی منتشر نشد. امروز روزنامه خراسان ۷۲ ساله می شود و به همین مناسبت سردبیر آن اشارهای داشته به برخی مصاحبههای تاریخی روزنامه با چهرههای سیاسی اما به نظر میرسید روزنامه خراسان در انتخاب همین چند نمونه احتمالا کلی جستوجو کرده تا کسانی را بیابد که با خط فکری -سیاسی امروز روزنامه که اصولگراست همخوانی داشته باشد. بنابراین فقط مصاحبههای تاریخی با نواب صفوی، دومین رئیس جمهور لبنان و اولین نخست وزیر عراق و مصاحبه با محمدعلی کلی توانسته از فیلتر«معرفی تاریخی خراسان» عبور کند.