![](https://old.iranintl.com/sites/default/files/styles/articles_landing/public/innerearstem.jpg?itok=uUf6noK0)
درمان ناشنوایی با تزریق سلولهای بنیادی
براساس یک تحقیق جدید که ازسوی دانشمندان دانشگاه راتگرز در شهر نیوبرانزویک آمریکا انجام شده است، سلولهای بنیادی گوش میتوانند به نورونهای شنوایی تبدیل شوند و روند ناشنوایی را معکوس کنند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محققان دانشگاه راتگرز در آمریکا، با همکاری «آزاده جدلی»، پژوهشگر ایرانی، در یک پژوهش جدید، موفق شدند تا با تزریق سلولهای بنیادی به گوش داخلی، شنوایی را به افراد ناشنوا بازگردانند.
اما این پروسه، به دلیل تقسیم سلولها با سرعت زیاد، امکان خطر ابتلا به سرطان را در این افراد، بالا میبرد.
کلوین وای کوان، پژوهشگر ارشد این مطالعه و استادیار گروه زیستشناسی سلولی و علوم اعصاب در دانشکده هنر و علوم، درباره این روش درمان گفته است: "خبر امیدوارکننده در رابطه با این پژوهش، این است که سلولهای بنیادی که به نورونهای شنوایی تبدیل میشوند، دستکم در ظروف آزمایشگاهی قابل کنترلاند".
به گفتهی کوان، عوارض جانبی تکثیر این سلولها، باعث شد که تیم پژوهشی، بهسوی یک استراتژی بهتر برای درمان جایگزینی سلولها گام بردارد.
از دست دادن شنوایی بهدلیل قرار گرفتن در معرض سروصدای بیش از حد، باعث از دست رفتن سلولهای مویی، آسیب شدید به فرآیندهای عصبی و تشدید کندی نورونهای شنوایی میشود. نورونها، سلولهایی هستند که پساز ازبین رفتن، بازسازی نمیشوند.
دانشمندان امیدوارند تا با استفاده از این روش جدید، بتوانند شنوایی را به میلیونها نفر که از ناشنوایی یا کمشنوایی رنج میبرند، بازگردانند.