شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

دزدی که به‌جای زندان برسر کار رفت  

 

روز دوشنبه ۱۶ مردادماه، مرد جوانی در تورنتوی کانادا، وقتی‌که داشت از یک مغازه لباس می‌دزدید، دستگیر شد؛ اما وقتی افسر پلیسی که او را دستگیر کرده بود، دلیل دزدی را از این جوان ۱۸ ساله شنید، تحت تأثیر قرار گرفت و تصمیم گرفت که لباس‌های مورد نظر را برای او بخرد. آن جوان، لباس‌ها را برای حضور در یک مصاحبه‌ی کاری نیاز داشت.

به گزارش شبکه‌ی خبری بی‌بی‌سی جهانی، این جوان اکنون در مصاحبه کاری قبول و مشغول‌به کار شده است.

نیران جی یانسان، افسر پلیس خیّر، می‌گوید آن جوان به او گفته است که او بعد از خرید، لباس‌ها را پوشیده و به مصاحبه‌ی کاری رفته و پذیرفته شده و او، از این بابت، بسیار خوشحال است.

یانسان در ادامه گفت: « این فرد در زندگی‌اش، سختی‌های زیادی کشیده بود و می‌خواست با کار کردن، به خانواده‌اش کمک کند؛ اقدام او برای دزدی، قطعاً اشتباه بوده است؛ اما او واقعاً هیچ پولی نداشت و می‌خواست هر طور که شده، استخدام شود».

مرد جوان، به افسر پلیس گفته که پدرش بیمار است و خانواده‌اش ازلحاظ مالی، بسیار در مضیقه‌اند. به گفته‌ی این افسر، کسانی به پدر این جوان کمک کرده‌اند که او نیز دوباره به کار مشغول شود.

مافوق یانسان، در گف‌وتگو با بی‌بی‌سی، از اقدام این افسر پلیس قدردانی کرد و گفت: «دستگیری او به‌نفع هیچ‌کس نبود. این اقدام یانسان به یادمان می‌آورد که هدف ما این است که در جامعه، الگوی خوبی باشیم».  

دزدی از مغازه‌ها که در انگلیسی، اصطلاحاً به آن «shop lifting» می‌گویند، یکی از رایج‌ترین مصادیق جرایم کوچک در جهان و به‌ویژه در اروپا و آمریکاست. این پدیده که از عوارض صنعتی‌شدن جوامع بشری محسوب می‌شود، ریشه‌ها‌ی روانی و اجتماعی زیادی دارد.

موارد زیر برخی از ریشه‌ها و دلایل این رفتار هستند:

بسیاری برای تأمین هزینه‌ی مواد مخدر، دست به این کار می‌زنند و برخی برای تأمین مخارج زندگی. تحقیقات نشان داده است که نوجوانان پسر، بیشتر دست به این کار می‌زنند و برای خرید لباس‌های مارک‌دار و پول توجیبی، این کار را می‌کنند.

بعضی‌ها هم برای تفریح این کار را می‌کنند و عده‌ی زیادی هم به این کار اعتیاد دارند. روان‌شناسان معتقدند یکی از دلایل  دزدی از مغازه‌ها، یک اختلال رفتاری است به نام کلیپتومانیا (kleptomania)، که در آن، شخص به‌طور مداوم، چیزهایی را که به آنها نیاز ندارد، می‌خرد. آمارها نشان می‌دهد که ۵ درصد این نوع دزدی‌ها، با این انگیزه انجام می‌شود.

درکشورهای اروپایی، مجازات‌های متفاوتی برای این جرم وجود دارد. در بریتانیا میزان مجازات به ارزش کالای دزدیده‌شده بستگی دارد. اگر ارزش کالای دزدیده‌شده، کمتر از ۲۰۰ پوند باشد، مجازات تا ۶ ماه زندانی در انتظار مجرم خواهد بود و اگر بیش از ۲۰۰ پوند باشد، تا ۷ سال حبس درپی خواهد داشت. در بعضی موارد، متهم فقط از پلیس اخطار می‌گیرد، اما در بیشتر موارد، برای افراد سوء پیشینه ثبت خواهد شد.

در اسلام، مجازات دزدی، قطع دست است و این مجازات در بعضی از کشورهای اسلامی، ازجمله عربستان  و ایران (در بعضی موارد) هنوز اجرا می‌شود.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More