دلار ۲۰ هزار تومان؛ مجلس نگران اینستاگرام
صفحه نخست روزنامه اقتصادی سرآمد را شاید برای ثبت در تاریخ باید قاب گرفت، از روزی که نرخ هر دلار۲۰ هزار تومان شد و سکه هشت میلیون! این روزنامه خطاب به مجلس نوشت که «نماز وحشت بخوان»! دیروز مجلسیها به خاطر کسوف خورشید دستهجمعی نماز آیات خواندند و سرآمد به کنایه نوشته این قیمت ارز هم نماز وحشت دارد!
روزنامه جوان اما حسن روحانی را شماتت کرده که «این عرایض ارز نمیشود» چراکه روحانی گفته است: بانک مرکزی باید به همه بدهکاران عمده برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات اخطار دهد و زمان پرداخت برای آنان مشخص شود و در صورت تخطی، با معرفی آنها به افکار عمومی و مراجع ذیصلاح، به تخلف آنها رسیدگی شود. روزنامه جوان میپرسد این تهدید توخالی چه فایدهای دارد؟
روزنامههای اصلاحطلب یا حامی دولت موضع تند مجلس علیه فضای مجازی و برجام را پوشش دادند. آفتاب یزد تیتر زده «بستن اینستاگرام و خروج از ان پی تی» راهحل مجلس برای این روزهاست. جهان صنعت هم نوشته «حمله گازنبری سردار» که اشارهای است به نطق قالیباف رئیس مجلس که گفته فضای مجازی را هم باید مثل بازار خودرو انحصاری کرد.
روزنامه شهروند از جزئیات غرق شدن چند روستای حاشیه سد گتوند در پی آبگیری گزارش داده است. در صفحه اول این روزنامه، تیتر «خانهها نقش بر آب»، به همراه تصویر غمناک پیرمردی بر دیوار دیده میشود که خانهاش تا نیمه در آب فرو رفته است. اهالی روستاهای حاشیه سد گتوند، ۱۰ سال است که هر تابستان عزا میگیرند که آب خانهها را برد و زمینهای کشاورزی را ویران کرد و مردم بیزمین و دام یا کوچ میکنند و اجارهنشین میشوند یا اگر ماندند وضع همین است.
کارفرمای پروژه سد گتوند که شرکتی متعلق به سپاه پاسداران به نام مهاب قدس است، گفته همه خانههای حریم دریاچه سد باید تخلیه شود و به قیمتهای بسیار پایین و غیرکارشناسانه زمین و خانههای آبا اجدادی اهالی را میخرد. اهالی به شهروند گفتهاند ۵۰ روستا زیرآب رفته و خانوارهای زیادی خسارت دیدند ولی یک ریال پول ندادند. روستاییان آواره شهرهای اطراف شدند.
نگاهی هم داشته باشیم به تیتر یک کیهان که به «خیانت اروپا، انفعال دولت و زبان دراز اصلاحطلبان» انتقاد کرده است. محمد ایمانی، یادداشتنویس کیهان در یادداشتی نوشته «گلایه کافی است فقط اقدام متقابل». باید گفت که انتظار کیهان و نمایندگان اصولگرای مجلس چیزی کمتر از پایان برجام و خروج از ان پی تی به عنوان پاسخ متقابل به قطعنامه علیه ایران نیست.
مساله مهاجران افغان بر روابط ایران و افغانستان سایه انداخته؛ به دنبال سفر وزیر کار افغانستان به ایران، روزنامه اعتماد با دو تن از نمایندگان سابق مجلس در اینباره گفتوگو کرده است. علاءالدین بروجردی، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس و از مدافعان طرح دیوارکشی بین دو کشور، به اعتماد گفته، حدود ۳ ميليون افغانستانی به صورت قانونی و غيرقانونی در ايران زندگی میكنند که از مواهب آموزش و يارانه ايران بهره میگيرند و بايد سپاسگزار باشند كه در كمپ نگهداری نمیشوند.
اما به باور طیبه سیاوشی، نماینده سابق مجلس که در تصویب طرح اعطای تابعیت به فرزندان مادران ایرانی تلاش زیادی کرد؛ چنین رویکردی به مقوله مهاجران افغان، نادرست و غیرانسانی است و باید تغییر کند. در ادامه؛ گفتوگوی اعتماد با طیبه سیاوشی را بخوانید.
آفتاب یزد هم گفتوگویی کرده با پدر کوچکترین راننده کارتینگ ایران، به اسم کسری منظری که از سه سالگی پشت ماشینهای کارت مینشیند، با این حال پدرش مدعی است هرگز کسری را مجبور به تمرین نمیکند و فقط تشویقش میکند و مسیر را نشان میدهد. با این همه خانواده کسری به فکر مهاجرت هستند چون در ایران امکان شرکت در مسابقات کارتینگ برای رده سنی کسری وجود ندارد.
برویم سراغ باقی خبرها: