دولت باید به دخالت افراد یا نهادهای غیرمرتبط در فرهنگ و هنر پایان دهد
بهروز غریبپور، کارگردان تئاتر و سینما و از بنیانگذاران و نخستین مدیر «خانهی هنرمندان ایران»، یکسانسازی جریان تصمیمگیری و سیاستگذاری در حوزهی فرهنگ را مهمترین مطالبه در حوزهی فرهنگ و هنر از دولت آینده میداند.
غریبپور در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا، با اشاره به لغو مجوز آثار نمایشی یا کنسرتها ازسوی افراد و نهادهای غیرمرتبط در سالهای گذشته، گفت: «با توجه به پشتوانهای که دولت دارد، انتظار داریم به یک رشته دخالتهای افراد یا نهادهای غیرمرتبط در فرهنگ و هنر پایان دهد».
این کارگردان تئاتر عروسکی، عدم یکپارچگی در جریان تصمیمگیری فرهنگی را عامل صدمه به بازار کار هنرمندان دانست و گفت: «بیثباتی بازار کار یک صنف و گروه، عملاً هستی و موجودیت آنها و هرچه که مرتبط با این موارد است را تحت تأثیر قرار میدهد».
این مدیر پیشین «خانهی هنرمندان ایران»، در ادامه با اشاره به لزوم آگاه کردن مردم از اهمیت برگزاری کنسرتها و همچنین لزوم وجود امنیت برای هنرمندان در دورترین نقاط کشور، تأکید کرد که «تبیین این مسائل تنها توسط وزارت فرهنگوارشاد اسلامی امکانپذیر نیست» و «نهادهای معتدل و درست که به بالندگی فرهنگی جامعه میپردازند، نیز باید به این موارد آگاه باشند».
کارگردان اپراهای عروسکی «حافظ» و «لیلی و مجنون»، ضمن نادرست خواندن «محدود و جزیرهای دیدن هنر»، با اشاره به اینکه درست شدن شرایط فرهنگی و هنری کشور فقط برای جامعه هنرمندان و فرهنگیان مهم نیست، تأکید کرد که «سیاستگذاری دربارهی هنر باید از اتاقهای بسته خارج شود و این بحث باید به فضای عمومی کشیده شود و در کنار آن، رسانهی ملی نیز آگاهسازی مردم را در رأس وظیفههای خودش قرار دهد».