فرماندار سرپل ذهاب: سلبریتیها با پول های مردم چه کردند؟
فرماندار سرپل ذهاب در حالی از خبر جان باختن سه تن از ساکنان چادرهای موقت در مناطق زلزلهزده خبر میدهد که معتقد است هیچ خبری از سلبریتیها و پولهایی که مردم برای کمک به آنها دادهاند وجود ندارد.
زمین لرزه ای به بزرگی ۷٫۳ در مقیاس بزرگای گشتاوری شامگاه یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ در نزدیکی ازگله، استان کرمانشاه رخ داد که تعداد کشتهها در این حادثه به ۵۷۴ نفر رسید. ۹٬۳۸۸ نفر نیز زخمی و حدود ۷۰٬۰۰۰ نفر بیخانمان شدند.
همزمان با این رخداد تلخ مردم بسیاری از گوشه و کنار جهان کمکهای خود را به سوی این مناطق روانه کردند. وسعت کمکهای ارسالی بهگونهای بود که بهدفعات از سوی مسوولان کشور اعلام شد که مردم ارسال کمکهای خود را متوقف کنند.
در کنار این هجوم گسترده کمکهای مردمی بسیاری از چهرههای شناخته ورزشی، هنری، سیاسی نیز با حضور در مناطق زلزله زده و انتشار شماره حساب از مردم خواستند که در صورت امکان کمک های مالی خود را به این شماره حساب ها واریز کنند.
- خبری از نمایندگان علی دایی و نیکی کریمی نیست
اکبر سنجابی، فرماندار سرپلذهاب، درباره چگونگی هزینهکرد پولهایی که سلبریتیها از مردم برای زلزلهزدگان گرفتند به خبرگزاری ایلنا گفته است که هنوز ابهاماتی دراین رابطه وجود دارد.
به گفته فرماندار، یک بار ۲- ۳ نفر از نمایندگان علی دایی پیش آنها آمدند و قرار شد، باز برگردند، که خبری نشد؛ یک بار هم فرمانداری سرپل ذهاب با خانم نیکی کریمی دیدار داشته است و به گفته آقای سنجابی خانم کریمی طرحی داشتند و قرار بر این شد که دوباره بازگردند که تا کنون خبری از این هنرمند نیز نیست.
سنجابی، یکی از مشکلات بوجود آمده در رابطه با کمک افراد مشهور خواست آنها برای قطعه زمین است. به گفته آقای سنجابی، افراد مشهور به صورت مستقیم یا با واسطه از فرمانداری تقاضا دارند که قطعه زمین مشخصی به آنها داده شود تا در آنجا ساخت و ساز کنند یا اقدامات لازم را انجام دهند. فرماندار سرپل ذهاب در این رابطه می گوید: «متاسفانه کمبود زمین داریم و قیمت زمینها گران است. بنابراین ما زمینی نداریم که به این افراد بدهیم تا در آن ساختوساز کنند.»
او در ادامه به خبرگزاری ایلنا گفته است که به این افراد توصیه کردم که شما به سراغ اقشار ضعیف جامعه ما بروید. به طور مثال ما اینجا ۱۲۰ خانم داریم که بیسرپرست شدهاند و بانک اطلاعاتی آن موجود است. بیایید برای اینها ملک یا کانکس درنظر بگیرید؛ این ابهام هنوز در رابطه با کمکها همچنان وجود دارد؛ به هر حال این کمکها باید جایی هزینه شود و یا اطلاعرسانی صورت گیرد. بالاخره ما (مسوولان) یا مردم شهر باید این کمک ها را دیده باشند.
- مرگ ۳ نفر بر اثر آتش سوزی در چادرهای زلزله زده
همزمان شهاب نادری، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با برخی رسانههای داخل کشور خبر از فوت چند نفر از ساکنان مناطق زلزله زده بر اثر سرما داده بود که این خبر توسط مسئولان آن منطقه تکذیب شد.
با گذشت ۷۰ روز از حادثه تلخ زلزله کرمانشاه تا کنون ۳نفر براثر آتشسوزی در چادرهای محل اسکان خود جان خود را از دست دادهاند. دو زن و یک مرد جوان.
آرش زره تن لهونی، فرماندار جوانرود درباره شرایط ساکنان منطقه زلزله زده گفت است که زلزله ۲۱ آبانماه سالجاری در استان کرمانشاه شهرستان جوانرود و روستاهای این منطقه را نیز تحت شعاع قرار داد و حدود ۶۰ درصد منازل شهری و ۹۰ درصد مناطق روستایی را تخریب کرده و بالای ۱۲ روستا بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شدند.
حسین ویس مرادی، فرماندار روانسر نیز گفته است که در اثر زلزله ۷.۳، ۲۰ درصد از واحدهای مسکونی این منطقه تخریب شدند و در حال حاضر ۴۰ خانوار از مردم روستا در کانکس زندگی می کنند.
- زیباکلام: تعمداً ۳/۴میلیارد کمک مالیام را ندادم
صادق زیبا کلام، یکی از چهرههای سیاسی بود که توانست یشترین اعتماد را از سوی مردم به دست آورد. او شماره حساب شخصی خود را در فضای مجازی منتشر کرد و از مردم خواست که به هموطنان زلزلهزده خود کمک کنند. بنا به گفته خودش حتی فکرش هم نمیکرد که در طول مدت ۴ شبانه روز حجم کمکهای مالی به بیش از سه میلیارد تومان برسد.
صادق زیباکلام در آخرین گفتههای خود در کانال تلگرامی خود نوشت: «باید بگویم پولی که توسط بنده تهیه شده و تا به امروز سهمیلیارد و ۴۰۰ میلیون شده، از این پول بهجز ۳۰ میلیون تومان که همان ابتدای کار برای کمکهای فوری برداشت شد، مابقی سرجایش قرار دارد؛ یعنی حدود سهمیلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان دستنخورده باقی مانده و ما تعمدا نه وارد کار کانکس و چادر شدیم و نه وارد کار دارو شدیم، به اینعلت که مهمتر از کانکس و چادر و شیرخشک و دارو و مناظر و مدارسی که از بین رفته، زلزله واقعی در کرمانشاه و کردستان، فقر است.»
- یک هفته نوبت برای یک وعده حمام
بیش از دوماه است که بسیاری از مردمان منطقه استان کرمانشاه بهخصوص ساکنان مناطق سرپل ذهاب و روستاهای اطراف آنجا شرایط بسیاری سختی را سپری میکنند. نبود امکانات بهداشتی از جمله سرویس دستشویی و حمام مهمترین معضل این افراد است. روز گذشته عبدالرضا مصری، نماینده مردم کرمانشاه در تذکر شفاهی خود درخصوص مناطق زلزلهزده از تبعیض در کمکرسانی به زلزلهزدهها گله کرد و خطاب به نمایندگان گفت که «وصل کردن کانکس دستشویی و حمام که نباید این همه وقت میبرد.»
این نماینده در مجلس شورای اسلامی خطاب به دیگر همتایان خود گفت: آیا شما قبول میکنید وسط بلوار که از دو طرفش کامیون رد میشود، ساکن شوید؟ اگر برای دوش گرفتن در کانکس یک هفته در نوبت باشید آن وقت میفهمید که آن مادر چه میکشد.