مشروبخواری گناه است و نه جرم
اول هفته است و هنوز بحران تازهای شکل نگرفته و روزنامهها به انتخاب خودشان به همان دردسرهای قبلی پرداختهاند. خبر استیضاح ظریف هرچند قدیمی شده، اما حرف از پولشویی هنوز شنیدنی است. روزنامه اعتماد امروز در یک مستطیل با عنوان سرمقاله، سه یادداشت را با یک موضوع ظریف و استیضاح، منتشر کرده است. محمود صادقی یکی از نویسندگان سرمقاله اعتماد، به اشاره و کنایه گفته است که پشت این حمله به وزیر امور خارجه، اژدهای هفتسر فساد خوابیده است. این نماینده اصلاحطلب مجلس، پیشبینی کرده که استیضاح ظریف بهجایی نخواند رسید.
روزنامههای اصولگرا اما جبهه دیگری هم برای حمله به دولت گشودهاند و یکنفر دیگر را هم به ظریف، اضافه کردهاند و زیر تیغ انتقاد و طعنه بردهاند. یادتان باشد، علیاکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی، گفته که حقوقش که تا پارسال ارزشی معادل سههزار دلار داشته، حالا چیزی حدود هشتصد دلار میارزد. احمد علمالهدی، امامجمعه مشهد، این گفتههای صالحی را خائنانه و در راستای اعلام رسمی موفقیت آمریکا در تحریم ایران خوانده و کیهان هم نوشته است که اگر گل نمیزنید، حداقل پاس گل ندهید.
این روزها مردم میپرسند چطور است که قیمت دلار پایین آمده، اما اجناس ارزان نمیشوند. روزنامه همدلی در گزارشی از کوچه و بازار، از قول فروشندگان نوشته که هرچه میفروشند، کالاهایی است که با همان دلار گران به مغازهشان آمده، اما گویا این عذر چندان موجه نیست؛ روزنامه اطلاعات در یادداشتی، با یک کلمه این کار کسبه را توصیف کرده و آن هم چیزی نیست جز «سودا».
اما بشنوید از روزنامه قانون که برای صفحه اول، سوژهای مرموز را انتخاب کرده است. قصه از این قرار است که مشاور عالی نظامی رهبر جمهوری اسلامی، یحیی رحیمصفوی که پیشتر فرمانده سپاه بود، به قم رفته و با برخی مراجع تقلید گفتوگو کرده است و حالا قانون تیتر زده: «توجیه مراجع» و عاقلان دانند که توجیه در ادبیات سیاسی ایران، معنای تهدید هم دارد. قانون نوشته است که دیدار این مقام نظامی با مراجع، پشت درهای بسته بوده و خبرنگاری را راه ندادهاند.
امروز روز جهانی ایذر هم بود؛ بیماری که در ایران امنیتی محسوب میشود و آمار درست و درمانی از مبتلایان در کار نیست. یکی دو روزنامه به همین مناسبت، حرف ایذر را پیش کشیدهاند و روزنامه ابتکار در همان صفحه اول، این شعار را پیش کشیده که «من هم آزمایش میدهم!»