نامزد وزارت دفاع افغانستان: احتمال دارد شمار نیروهای خارجی در افغانستان افزایش یابد
در پی انتشار گزارش رسانهها مبنی بر کاهش نیمی از نیروهای آمریکایی از افغانستان، نامزد وزارت دفاع افغانستان از احتمال افزایش نیروهای آمریکایی در این کشور خبر داد.
شبکه خبری سیانان دوشنبه ۲۶ عقرب/آبان، به نقل از دو مقام رسمی دولت آمریکا گزارش داد که انتظار میرود دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا به زودی فرمان رسمی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و عراق را صادر کند.
طبق این فرمان اجرایی قرار است تا ۱۵ ژانویه، شمار نیروهای آمریکا در افغانستان به ۲۵۰۰ نفر و در عراق نیز به ۲۵۰۰ نفر کاهش یابد. در حال حاضر تقریبا ۴۵۰۰ سرباز آمریکایی در افغانستان و حدود ۳۰۰۰ نیروی آمریکا در عراق حضور دارند. هرچند پنتاگون و کاخ سفید به طور رسمی در مورد کاهش دو هزار سرباز آمریکایی از افغانستان اظهار نظری نکردهاند.
اسدالله خالد، نامزد وزارت دفاع افغانستان سهشنبه ۲۷ عقرب/آبان که برای کسب رای اعتماد در مجلس نمایندگان این کشور برنامههایش را ارائه کرد با اشاره به کاهش نیروهای خارجی گفت، همه در مورد خروج نیروهای خارجی و ناتو نگراناند و ممکن است شمار نیروهای خارجی کاهش یابد اما امکان این نیز وجود دارد که تعداد نیروها افزایش یابد.
اسدالله خالد تاکید کرد تاکنون شاهد نمونهای که حاکی از خروج تمام نیروهای خارجی از این کشور باشد نبودیم. با این حال او تصریح کرد، در صورت خروج نیروهای خارجی، نیروهای امنیت افغانستان آماده دفاع مستقلانه از کشور هستند.
نامزد وزارت دفاع افغانستان گفت، نیروهای ارتش امروز ۹۶ درصد عملیاتها را به صورت مستقلانه انجام میدهند و نیروهای خارجی تنها در ۴ درصد در عملیاتهای هوایی با ارتش افغانستان همکاری میکنند. او در ادامه افزود، «تاکنون احساس نکردم که نیروهای خارجی خارج شوند اما در صورت خروج، هیچ نگران نیستیم و ارتش آماده دفاع مستقلانه است».
بنا به گزارش رسانههای آمریکایی، مقامهای ایالات متحده آمریکا گفتهاند، پنتاگون اطلاعیهای به فرماندهان نظامی صادر کرده مبنی بر اینکه آنها باید برنامهریزیهای لازم را برای کاهش شمار نیروهای آمریکا در افغانستان و عراق انجام دهند.
همزمان با احتمال صدور فرمان رسمی از سوی دونالد ترامپ برای کاهش نیروها، میچ مکانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه در سنای آمریکا، هشدار داد خروج زودهنگام ایالات متحده از عراق و افغانستان به امنیت آمریکا و متحدانش آسیب میزند و دشمنان ایالات متحده را خوشحال خواهد کرد.
با آنکه مقامهای نظامی آمریکا گفته بودند که خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان وابسته به شرایط از جمله، کاهش خشونت، پیشرفت مذاکرات بینافغانی و قطع روابط طالبان با القاعده است اما مقامهای حکومت افغانستان و همچنین سازمان ملل متحد همواره گفتهاند که طالبان روابط خود با القاعده را قطع نکرده و خشونتها در جریان مذاکرات بینافغانی افزایش یافته است.
نامزد وزارت دفاع افغانستان امروز گفت، گروه طالبان از مذاکرات بینافغانی به عنوان یک ترفند استفاده کرده و اراده برای کاهش خشونت و برقراری صلح ندارند و تاکید کرد «مطمئن نیستیم که مذاکرات نتیجه بدهد».
اسدالله خالد همچنین گفت، ارتش این کشور در دو سال گذشته از سقوط شماری از ولایتها مانند قندز، غزنی ارزگان و فراه جلوگیری کرده و به گفته او «اگر محدودیتهای مذاکرات قطر نبود سال گذشته دستاوردهای ارتش زیاد بود». او تصریح کرد، نیروهای مسلح افغانستان مخالف مذاکرات صلح نیستند و در صورت توافق صلح، ارتش این کشور تنها نیرویی است که میتواند از صلح واقعی که دستاوردهای دو دهه گذشته را حفظ کند، حمایت و از آن محافظت کند.
اسدالله خالد بیآنکه از گروه طالبان اسم ببرد گفت، تاکنون اراده دشمن و حامیان منطقهای آن را برای برقراری صلح نمیبینیم و مراکز دشمن هنوز در میرانشاه، لاهور و پشاور پاکستان فعالاند و افراد دشمن در این شهرها سکونت دارند و زخمیهایشان در این شهرها درمان میشوند.
اسدالله خالد همچنین گفت، ارتش این کشور در مدت یک سال، ۹ ولسوالی را به گونه کامل از کنترل طالبان آزاد کرده و تعداد ۷۰۰ نظامی و غیرنظامی را از زندانهای طالبان آزاد کردند.