
اروپا به «لیبرا» روی خوش نشان نداد
یک روز پس از آنکه فرانسه از منع امکان عرضه ارز دیجیتال فیسبوک در اروپا خبر داد، حالا مقامهای دولتی آلمان نیز مواضع مشابهی در قبال رمز ارز لیبرا اعلام کردند. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، یکی از اعضای حزب محافظهکار، در گفتوگو با مجله اشپیگل، با بیان این موضوع تاکید کرد که «دولت آلمان با صدور تاییدیههای حقوقی برای دادوستد ارز لیبرا در اروپا مخالف است».
توماس هیلمان، نماینده حزب محافظهکار آلمان، گفته است: «به محض آنکه یک ارز دیجیتال بر بازار مسلط شود، شرایط برای رقبا دشوار خواهد شد.» او همچنین تاکید کرده است که نمایندگان حزب سوسیال دمکرات هم در این رابطه با او همنظر هستند. به گفته این مقام دولتی، کشور آلمان آمادگی این را داشته تا ارز دیجیتال ملی خود را عرضه کند.
یک روز پیش، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه در جلسه سازمان همکاری و توسعه اقتصادی گفته بود این کشور قصد دارد با هدف حفاظت از استقلال مالی خود مانع ورود رمز ارز لیبرا به خاک اتحادیه اروپا شود. برونو لومر تاکید کرده بود در شرایطی که درباره حق حاکمیت و خطرهای مالی این پول دیجیتال نگرانی وجود دارد، فرانسه مجوزهای لازم برای توسعه و استفاده از لیبرا را صادر نخواهد کرد.
فیسبوک در سال ۲۰۱۴، دیوید مارکوس، مدیر سابق شرکت پیپال را استخدام کرد تا مدیریت بخش پیامرسانی را به او بسپرد. چند ماه بعد او مدیر واحد بلاکچین فیسبوک شد و حالا بر اساس اطلاعات موجود، این واحد تیمی ۴۰ نفره در اختیار دارد تا راهبردها و ابزارهای لازم برای ورود فیسبوک به حوزه پول دیجیتال را توسعه دهد.
لیبرا، ارز دیجیتالی که فیسبوک مشغول توسعه آن است از نوع Stablecoin یا ارز پایدار است. ارزش این نوع از ارزهای دیجیتال به یک دارایی پایه وابسته است و در مدل فیسبوک، ارز یادشده قرار است با پشتوانه دلار و یورو عرضه شود. مزیت این گونه ارزهای دیجیتال، پایداری قیمت آنها است.
در حال حاضر فشارهای مرتبط با لیبرا علیه فیسبوک تنها محدود به اتحادیه اروپا نمیشود. این شرکت در ایالات متحده و بریتانیا نیز زیر ذرهبین قانونگذاران دولتی قرار گرفته است و احتمال میرود طی ماههای آینده در کشورهای بیشتری با موانع حقوقی و مالی مواجه شود.