اینستاگرام یک برنامه جدید مشابه تیکتاک را در بیش از ۵۰ کشور راهاندازی کرد
شرکت فیسبوک روز چهارشنبه نسخهای مشابه اپلیکیشن تیک تاک را در اینستاگرام ارائه کرد. این قابلیت جدید ریلز نام دارد و کاربران اینستاگرام در آمریکا و ۵۰ کشور دیگر به این برنامه ویدیوسازی دسترسی پیدا کردهاند.
در ابتدای شروع به کار ریلز، چندین شخصیت معروف ویدیوهایی را با این برنامه پست کردند.
ریلز برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ در برزیل مورد آزمایش قرار گرفت و پس از آن در فرانسه، آلمان و هند نیز آزمایش شد. پیش از آن نیز فیسبوک یک اپلیکیشن مجزا به نام لاسو را برای این کار ارائه کرده بود که با استقبال خاصی مواجه نشد.
در ریلز نیز همانند تیکتاک کاربران میتوانند ویدیوهای عمودی کوتاه بسازند و به آن جلوههای دیداری و شنیداری اضافه کنند. همین شباهتها باعث شده که کوین میر، مدیر عامل تیکتاک، برنامه ریلز را یک «محصول تقلیدی» بنامد که فیسبوک بعد از «شکست سریع دیگر محصول تقلیدیاش یعنی لاسو» ارائه کرده است.
آغاز به کار ریلز چند روز پس از آن صورت میگیرد که شرکت مایکروسافت اعلام کرد در حال مذاکره است تا مراکز کاری تیکتاک در آمریکا را از شرکت چینی بایتدنس خریداری کند.
دولت آمریکا به اپلیکیشن چینی تیکتاک اعلام کرده در صورتیکه تا ۲۵ شهریور دفاتر خود در آمریکا را نفروشد، فعالیتهایش در ایالات متحده ممنوع خواهد شد. کاخ سفید تهدید کرده است به دلیل نگرانیهای امنیتی ممکن است سایر اپلیکیشنهای چینی را نیز ممنوع کند.
به گزارش رویترز به نقل از منابع آگاه، در پی فشارهای کاخ سفید، شرکت چینی بایتدنس پذیرفته است که بخشی از تیکتاک را واگذار کند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در نشست خبری روز چهارشنبه خود گفت دولت این کشور تلاشهای خود را برای حذف اپلیکیشنها و شبکههای دیجیتالی «غیر قابل اعتماد» چین افزایش میدهد.
پمپئو اپلیکشنهای چینی نظیر تیکتاک و وی چت را «تهدیدهای جدی» برای اطلاعات خصوصی شهروندان آمریکا خواند و آنها را ابزارهای حزب کمونیست چین برای سانسور اطلاعات دانست.
وزیر خارجه آمریکا گفت ایالات متحده در طرح خود که «شبکه پاک» نام دارد از دسترسی اپلیکیشنهای چینی و شرکتهای مخابرات این کشور به اطلاعات حساس شهروندان و کسبو کارهای آمریکایی جلوگیری به عمل خواهد آورد.