انعقاد قرارداد خط اعتباری ۲۵میلیون یورویی بانک توسعه صادرات با فرانسه
داریوش یوسفی، رئیس گروه کارشناسی تأمین مالی بینالملل «بانک توسعه صادرات ایران»، از انعقاد نخستین قرارداد خط اعتباری ریفاینانس، به مبلغ ۲۵میلیون یورو با فرانسه، خبر داد.
استفاده از تسهیلات کوتاهمدت بین بانکی ( معمولاً یکساله ) را ریفاینانس گویند؛ نوعی گشایش اعتبار اسنادی که فروشنده با در اختیار داشتن آن، در زمان معامله، وجه اسناد را بهصورت نقد از بانک کارگزار دریافت میکند و خریدار، با توجه به قرارداد منعقدشده با بانک، در زمان تعیینشده در قرارداد، اقدامبه پرداخت وجه اسناد مینماید.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، یوسفی این خبر را روز دوشنبه ۱۶ مردادماه در «نشست تخصصی آشنایی با خدمات بانک توسعه صادرات ایران» اعلام کرد که بهمناسبت بیستوپنجمین سالگرد تأسیس این بانک و با هدف تعامل و شناسایی مشکلات کارآفرینان و صادرکنندگان و معرفی خدمات و حمایتهای بانک مذکور در ساری برگزار شده بود.
رئیس گروه کارشناسی تأمین مالی بینالملل «بانک توسعه صادرات ایران»، گفت: «پس از ۶ سال، نخستین قرارداد خط اعتباری ریفاینانس (اعتبار اسنادی کوتاه مدت)، به مبلغ ۲۵میلیون یورو با پاریس منعقد شده است، تا بتوانیم مواد اولیه از اروپا وارد کنیم». او با اشاره به اهمیت رفع تحریمها در سامانهی بانکی برای واردات و صادرات محصولات اساسی، افزود: «قرارداد ۲۵میلیون یورویی، از طریق خط اعتباری این بانک، ایجاد شده و آمادهی پرداخت است».
یوسفی استفاده از این خط اعتباری را برای واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه، ازجمله دارو، ضروری دانست و گفت: «این تسهیلات، با نرخ چهار درصد است که ۲درصد آن را این بانک با حمایت دولت، به مشتریان تخفیف میدهد».
این مقام مسؤول بخش تأمین مالی بینالملل «بانک توسعه صادرات ایران»، همچنین اشاره کرد که پیش از این، خطوط اعتباری «بانک توسعه صادرات ایران» با روسیه، ارمنستان و عراق هم ایجاد شده است.
-
صدور «ویزا کارت» برای شرکتهای صادراتی در دست اقدام است
حبیب احمدی، مدیر امور شعب و بازاریابی «بانک توسعه صادرات ایران» نیز در این نشست، با اشاره به اینکه این بانک ۲۵ سال پیش، با هدف تسهیل و توسعهی صادرات غیرنفتی در کشور، تأسیس شده است، گفت: «بانک توسعه صادرات، همگام با برنامههای اقتصادی دولت درجهت افزایش میزان صادرات غیرنفتی، خدمات خود را ازجمله با اجرای طرحهایی مانند نرخ سود تسهیلات پایین و همکاری با صندوق توسعهی ملی گسترش داده است».
احمدی افزود: «این بانک حمایت ویژهای از شرکتهای صادراتی، ازجمله شرکتهای دانشبنیان در نظر گرفته؛ ازجمله تخفیفهایی برای نرخ سود تسهیلات».
او با بیان اینکه صادرات در پسابرجام نسبتبه دوران تحریم، رونق بیشتری گرفته است، گفت: «اقدامهایی نیز برای صدور ویزا کارت برای شرکتهای صادراتی در حال انجام است».
مدیر امور شعب و بازاریابی «بانک توسعه صادرات ایران» در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «تسهیلاتی نیز از محل صندوق توسعه ملی، شامل ۲ قرارداد ارزی ۵۰۰میلیون دلاری و یکصد میلیون یورویی نیز برای پرداخت به شرکتهای صادراتی در نظر گرفته شده است».