هشدار مجدد بانک جهانی: اقتصاد غزه فرو میپاشد
اقتصاد غزه در وضعیت «سقوط آزاد» قرار گرفته است و «فرو میپاشد»؛ این هشدار مجدد بانک جهانی است.
در گزارش تازه «بررسی اقتصادی فلسطین» که ازسوی بانک جهانی منتشر شد، آمده است که ۷۰ درصد جمعیت جوان غزه بیکارند.
منطقه نوار غزه بیش از یک دهه است در محاصره اقتصادی اسراییل قرار دارد و فعالیت اقتصادی بین دو کشور و همچنین در مرز فلسطین با مصر، با موانع متعددی روبهروست.
همچنین یک دیوار حائل، نوار غزه را از اقتصاد اسراییل جدا نگه میدارد و کارگران روزمزد نمیتوانند الزاما هر روز از مرز رد شوند تا در اسراییل کار سیاه (با درآمد حتی پنج شِکِل در روز، یعنی کمتر از ۲ دلار ) انجام دهند.
همزمان در گذر یک سال اخیر، ارسال کمکهای مالی به مردم غزه ماهیانه بهطور متوسط ۳۰میلیون دلار کاهش یافته است. دولت دونالد ترامپ تصمیم گرفت تا کمکهای مستقیم آمریکا به فلسطین و همچنین به «آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاورمیانه» متعلق به سازمان ملل (UNRWA) را دهها میلیون دلار کاهش دهد.
در نتیجه، بهجای ۱/۲۴ میلیارد دلار کمکی که قرار بود برای گذران زندگی به مردم غزه اختصاص یابد، در ۲۰۱۸، کمی بیش از نیمی از این مبلغ به این منطقه ارسال شده است.
بانک جهانی میگوید اقتصاد غزه دههها رو به نزول بوده، ولی در ماههای اخیر به وضعیت بحرانی رسیده است.
در یک سال اخیر، مردم غزه در «راهپیمایی بزرگ بازگشت» که قرار بود فقط شش هفته طول بکشد ولی امتداد پیدا کرد، خواستار این شدهاند که اجازه گذر آزادانه به مصر و اسراییل را پیدا کنند. شاید به این ترتیب، بتوانند کار کنند و پولی بهدست آورند.
غزه همچنین دچار قطعی برق و همچنین کمبود آب است.
تصویرهای این آلبوم، ۲۴ ساعت عکاسی دیلان مارتینز در نوار غزه برای خبرگزاری رویترز است.