رهبران دو حزب اصلی آلمان قصد دارند برای تشکیل دولت با احزاب سبز و دموکراتهای آزاد مذاکره کنند
آرمین لاشت، رهبر حزب دموکرات مسیحی آلمان با وجود شکست این حزب در برابر حزب سوسیال دموکراتها در انتخابات پارلمانی، اعلام کرد آماده مذاکره با احزاب سبز و «دموکراتهای آزاد» برای تشکیل دولت ائتلافی است.
آرمین لاشت روز دوشنبه پنجم مهرماه در یک کنفرانس خبری گفت: «مذاکرات با سبزها و دموکراتهای آزاد انجام خواهد شد. ما از این پس در پی تشکیل یک دولت با ثبات برای آلمان هستیم.»
رهبر حزب دموکرات مسیحی ادامه داد: «هیچ کس نباید به گونهای رفتار کند که گویی تنها کسی است میتواند درباره تشکیل دولت تصمیم بگیرد. به همین دلیل، بحث با شرکای احتمالی ضروری است.»
او با این حال با اشاره به نتایج ضعیف به دست آمده برای این حزب در شرق آلمان، تاکید کرد که کسب کمتر از ۳۰ درصد آرا برای این حزب، نتیجه مطلوبی نیست.
لاشت گفت: «چه در پایان این روند در دولت باشیم و چه در اپوزیسیون، تجدید اتحادیه باید در همه سطوح انجام شود.»
در مقابل، اولاف شولتس، نامزد حزب سوسیال دموکرات آلمان برای مقام صدراعظمی این کشور گفت ماموریت دارد پس از پیروزی حزبش در انتخابات، رهبری دولت بعدی را بر عهده بگیرد.
او اضافه کرد به دنبال ایجاد ائتلافی با احزاب سبز و دموکراتهای آزاد است.
بر اساس نتایج اعلام شده از انتخابات پارلمانی روز یکشنبه در آلمان، حزب سوسیال دموکرات توانست کسب بیش از یک چهارم آرا، از اتحادیه دموکرات مسیحی و متحد آن اتحادیه سوسیال مسیحی به پیروزی برسد.
این دو اتحادیه مسیحی کمی کمتر از یک چهارم آرا را به دست آوردند و پس از آنها، حزب سبزها ۱۴.۸ درصد و حزب دموکراتهای آزاد ۱۱.۵ درصد آرا را کسب کردند.
رییس شورای تامین دام: مردم مصرف گوشت گوسفندی را حذف کردهاند
منصور پوریان رییس شورای تامین دام کشور با اشاره به شرایط اقتصادی ایران و گرانی گوشت، اعلام کرد مردم «مصرف گوشت گوسفندی را تقریبا حذف کردهاند و حتی اگر بخواهند گوشت بخرند گوشت گوساله خریداری میکنند.»
پوریان روز سهشنبه به ایلنا گفت: «بیشتر جمعیت دامی کشور گوسفند است» و «جمعیت سه فصل تولید، یعنی زمستان ۱۳۹۹ و همچنین بهار و تابستان امسال، روی دست دامدار مانده است.»
او ادامه داد: «در چنین شرایطی دامدار به حراج دامهای خود مجبور میشود و همه گله خود را برای کشتار میبرد تا بتواند هزینهای را که صرف این گلهها کرده، بپردازد.»
رییس شورای تامین دام کشور هزینههای بالای تولید و نگهداری، گران بودن نهاده و نبود بازار مناسب را از مهمترین عوامل ورشکستگی دامداران اعلام کردند و گفت خشکسالی و کمآبی موجب شده دام عشایر «ضعیف و لاغر» شوند.
او با تاکید بر «بیرمق و بیکشش» بودن بازار داخلی ادامه داد: «باید برای مقدار دامی که روی دست دامدار است، بازر ایجاد شود» و «صادرات تنها راه کمک به خروج دامداران از این بحران است.»
در ماهها و سالهای اخیر گزارشهای متعددی از کاهش مصرف گوشت و پروتئین حیوانی در ایران به دلیل افزایش قیمت آنها منتشر شده است.
ایلنا روز دوشنبه به نقل از سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران نوشت قیمت گوشت گوسفندی با ۱۷ تا ۳۵ درصد افزایش در هر کیلوگرم بین ۲۲ تا ۳۳ هزار تومان فروخته میشود.
همچنین قیمت گوشت گوساله ۳۳ تا ۳۷ درصد افزایش یافته و در هر کیلوگرم بین ۳۷ تا ۵۶ هزار تومان بیش از پارسال فروخته میشود.
اختصاصی: وزارت بهداشت به مراکز واکسیناسیون درباره تبعات حقوقی تزریق اشتباه هشدار داد
هشت ماه پس از أغاز واکسیناسیون در ایران، وزارت بهداشت در دستورالعملی به مراکز واکسیناسیون، از مسئولان تزریق واکسن خواسته نسبت به صحت نوع واکسن تزریقی مطمئن شوند وگرنه تبعات حقوقی هر گونه تزریق اشتباه متوجه تزریق کنندگان خواهد بود.
در این آیین نامه بهداشتی که به دست ایران اینترنشنال رسیده و ۱۵ بند دارد تاکید شده ویالهای واکسن سینوفارم و برکت در سبدهای مجزا قرار داده شود و واکسن کودکان و بزرگسالان از هم جدا شود.
همچنین از خانههای بهداشت و مراکز واکسیناسیون خواسته شده تا ویال های خالی شده با حضور بازرسان از بین برده شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران: اصرار آژانس بر نصب دوربین در مکانهای صدمهدیده را هرگز نمیپذیریم
محمد اسلامی، معاون ابراهیم رییسی و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت این کشور اصرار آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای نصب دوربین در مکانهای صدمهدیده را در راستای «عملیات علیه ایران» میداند و هرگز آن را نمیپذیرد.
اسلامی روز سهشنبه ششم مهرماه در بدو ورود به مسکو، آژانس را متهم کرد که «تحت فشار» آمریکا و اسرائیل «برخورد سیاسی را جایگزین همکاری فنی کرده است.»
او موضعگیری اخیر آمریکا درباره جلوگیری از دسترسی بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تاسیسات ساخت قطعات سانتریفیوژ در کرج را نیز «مردود و بیاعتبار» خواند و گفت: «واشینگتن در جایگاهی نیست که در زمینه نحوه همکاری ایران و آژانس اظهارنظر کند.»
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش روز یکشنبه خود، چهارم مهر ماه، اعلام کرد که ایران در تصمیمی مغایر با مفاد توافق اخیر با آژانس، اجازه دسترسی و تعویض کارت حافظه به مجتمع تسا، تاسیسات تولید سانتریفیوژ در کرج، را به بازرسان نداده است.
در واکنش به این اعلام آژانس، آمریکا و اتحادیه اروپا ضمن ابراز نگرانی از چنین ممانعتی، خواستار دسترسی فوری بازرسان به این مجتمع شدند. سه کشور اروپایی امضاکننده برجام نیز در بیانیه جداگانهای این اقدام ایران را محکوم کردند.
محمد اسلامی در سفر دو روزه خود به روسیه قرار است با الکسی لیخاچوف، مدیرعامل سازمان دولتی انرژی اتمی روسیه و برخی مقامات عالیرتبه سیاسی این کشور گفتوگو کند.
نرخ رشد حاشیهنشینی در تهران به سالانه ۸ درصد افزایش یافته است
مسعود شفیعی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران با هشدار نسبت به سرعت افزایش جمعیت در شهرهای حاشیه تهران اعلام کرد: «در برخی از شهرهای پیرامونی استان تهران نرخ افزایش جمعیت به رقم ۸ درصد در سال رسیده که رقم بالایی است.»
شفیعی روز سهشنبه در گفتوگو با وبسایت خبری برنا گفت: «طبق آخرین بررسیها جمعیت استان تهران حدود ۱۴ میلیون نفر است و سالی ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار نفر به جمعیت استان از طریق مهاجرت افزوده میشود.»
او با اشاره به این که نرخ زاد و ولد در استان تهران پایین است، اضافه کرد عمده این افزایش جمعیت از طریق مهاجرت و در شهرهای پیرامون تهران روی میدهد، زیرا هزینههای زندگی در خود شهر تهران بالاست.
این مقام دولتی از «مهاجرت زیاد» به شهرهایی مثل قرچک و شهریار خبر داد و تاکید کرد افزایش جمعیت در این شهرها دولت را در تامین زیرساختهای لازم، از جمله تامین آب شرب دچار مشکل میکند.
او همچنین درباره وضعیت ناگوار آموزشی و بهداشتی در شهرهای استان تهران گفت وضعیت کلاسهای درسی استان تهران از متوسط کشوری بدتر است و این استان بیشتر از کلاسهای درسی، دانشآموز دارد. همچنین سرانههای خانههای بهداشت به ازای جمعیت ساکن در استان و نیز ضریب استفاده از تختها، کمتر از سایر استانهاست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران که زیر نظر سازمان برنامه و بودجه کشور فعالیت میکند، گفت حدود ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار که سال ۹۹ برای محرومیتزدایی در استان تهران ابلاغ شده بود، پرداخت نشد.
نظرسنجی ایسپا: بیش از ۱۳ درصد از ایرانیهای بزرگسال تمایلی به تزریق واکسن کرونا ندارند
بر اساس نتایج تازهترین نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) ۱۴/۲ درصد از شهروندان ایرانی بالای ۱۸ سال «اصلا تمایلی به زدن واکسن کرونا ندارند».
ایسپا که زیر نظر جهاد دانشگاهی فعالیت میکند روز سهشنبه ششم مهرر اعلام کرد که بر اساس این نظرسنجی، عدم تمایل به تزریق واکسن کرونا در میان گروههای مختلف شهروندان، متفاوت است.
نتایج نظرسنجی نشان میدهد به طور کلی تعداد مردانی که مایل به تزریق واکسن کرونا نیستند چند درصد بیشتر از زنان است؛ به طوری که ۱۷/۲ درصد مردان و ۱۱/۳ درصد زنان گفتهاند تمایلی به واکسن زدن ندارند.
همچنین عدم تمایل به تزریق واکسن کرونا در گروه سنی زیر ۵۰ سال ده درصد، که رقم قالب توجهی است، بیشتر از گروه سنی بالای ۵۰ سال است.
۱۷/۸ درصد از مجردها نیز گفتهاند مایل به زدن واکسن کرونا نیستند که نسبت به متأهلها (۱۳/۴ درصد) رقم بالاتری است.
همچنین عدم تمایل به دریافت واکسن در میان افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی ۱۵/۷ درصد و در بین افراد دارای تحصیلات دانشگاهی ۱۱/۳ درصد است.
اما از نظر محل زندگی، تقریبا عدم تمایل به دریافت واکسن کرونا در مناطق مختلف یکسان است؛ به طوری که در بین افرادی که ساکن مراکز استانها هستند ۱۴/۷ درصد، شهرهای کوچکتر ۱۵.۱ درصد و روستاها ۱۲/۳ درصد است.
این نظرسنجی که در بازه ۲۱ تا ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ و در سراسر ایران انجام شده، نشان میدهد به طور کلی مردان، مجردها، جوانترها و افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی نگاه منفیتری نسبت به واکسن کرونا دارند.