ادامه پرتاب بالنهای آتشزای حماس به سوی اسرائیل، با وجود میانجیگری مصر و قطر
در حالی که پرتاب بالنهای آتشزا از سوی حماس به سوی خاک اسرائیل افزایش یافته است، ارتش اسرائیل اعلام کرد تانکهایش به مواضع این گروه شبهنظامی اسلامگرا در نوار غزه حمله کردند.
ارتش اسرائیل، یکشنبه نهم شهریور، با انتشار بیانیهای نوشت حملات هوایی با بالنهای آتشزا علیه خاک جنوب این کشور افزایش یافته است.
در این بیانیه آمده است: «در پاسخ [به این حملات]، تانکها به مواضع نظامی متعلق به حماس در جنوب نوار غزه حمله کردند.»
هنوز هیچ آماری از تلفات جانی یا زخمیشدگان ناشی از حملات گزارش نشده است.
حماس پرتاب بالنهای آتشزا به سوی اسرائیل از ۱۶ مرداد آغاز کرد، این حملات شدت یافته است؛ هر چند که ارتش اسرائیل تقریبا هر شب به این حملات واکنش نشان میدهد.
بر اساس آمار آتشنشانی اسرائیل، این بالنهای آتشزا تاکنون موجب وقوع ۴۰۰ مورد آتشسوزی در جنوب اسرائیل شدهاند که اغلب آنها در زمینهای کشاورزی بوده است.
این در حالی است که میانجیگریهایی برای متوقف کردن پرتاب بالنهای آتشزا از سوی حماس علیه اسرائیل در روزهای اخیر صورت گرفته است.
پس از سفر یک هیات مصری در میانه ماه اوت، محمد العمادی، یک فرستاده دولت قطر نیز روز سهشنبه به نوار غزه رفت.
بر اساس یک منبع نزدیک به العمادی، او با خود کمک ۳۰ میلیون دلاری قطر به این سرزمین فلسطینی را به همراه داشت.
غزه دارای دو میلیون جمعیت است که نیمی از آنان زیر خط فقر زندگی میکنند.
او پس از غزه به تلآویو رفت و با مقامهای اسرائیلی گفتوگو کرد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع نزدیک به قطر نوشت که اسرائیلیها به العمادی گفتند که آماده از سرگیری تحویل سوخت برای نیروگاه برق غزه و کاهش محاصره این منطقه، در برابر برقراری آرامش و متوقف شدن پرتاب بالنهای آتشزا هستند.
پیشتر روزنامه اسرائیلی هاآرتص به نقل از یکی از مقامهای حماس نوشته بود هدف این گروه شبهنظامی از فرستادن بالنهای آتشزا به اسرائیل، ابراز خشم نسبت به پیشرفت نکردن توافقهای آتشبس است.
تاکنون سه بار جنگ میان حماس و اسرائیل در سالهای ۲۰۰۸، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ روی داده است، اما این دو در سال گذشته به یک توافق از طریق سازمان ملل متحد، مصر و قطر دست یافتند.
بر اساس این توافق، قطر باید هر ماه ۳۰ میلیون دلار به غزه بپردازد.