افزایش نقش اردن در سیاستهای ضدتروریستی آمریکا در خاورمیانه
اندیشکده میدل ایست در گزارشی به افزایش نقش کشور اردن در پیشبرد سیاستهای آمریکا در خاورمیانه پرداخته و نوشت در امر مبارزه با تروریسم، واشنگتن هیچ شریک بهتر و مؤثرتری بیشتر از خاندان هاشمی در اردن ندارد.
در گزارش این اندیشکده آمده است: "امروز کشور اردن یک عضو کلیدی ائتلاف ضدداعش و گروههای افراطی در خاورمیانه است. بیش از ۲۸۰۰ پرسنل نظامی ارتش آمریکا در این کشور مستقر هستند. این پرسنل مسئول آموزش و تسلیح نیروهای فعال در جنوب سوریه هستند و برای حملات هوایی آنها علیه داعش، پایگاه و امکانات لجستیک فراهم کردهاند.
دولت آمریکا در مقابل نهتنها بطور چشمگیری کمکهای امنیتی خود به اردن را افزایش داده است، بلکه از نظر اقتصادی نیز برای یاری رساندن به تلاشهای اردن در اسکان بیش از ۷۰۰ هزار پناهنده سوری در این کشور بودجه تحت عنوان کمکهای اقتصادی سالانه که معادل ۱.۶ میلیارد دلار خواهد بود را به اردن اختصاص داده است."
این گزارش میافزاید: "با این حال در طول سال گذشته امنیت داخلی اردن بیش از هر زمان دیگر مورد تهدید حملات تروریستی قرار گرفته بود.
علاوه بر حملات تروریستی داعش، نیروهای القاعده که در مرز میان سوریه و اردن فعال هستند نیز در این فعالیتهای تروریستی سهیم بودهاند.
از آن گذشته، در داخل خاک اردن نیز نیروهای افراطی مسلمان امنیت این کشور را بهخطر انداختهاند. به گفته مقامات این کشور بیش از ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ شهروند اردنی در آشوبهای عراق و سوریه به جبهه نیروهای افراطی پیوستهاند و اکنون تعداد بیشماری از آنها به کشورشان بازگشتهاند.
حکومت اردن، حضور ایران در کشورهای عربی، بویژه در سوریه را نیز یک تهدید عمده علیه امنیت خود محسوب میکند. این عوامل باعث شده است که توانایی کشور اردن در رودررویی با مجموعهای از تهدیدات خارجی و داخلی زیر سؤال برود. از دید واشنگتن، اردن اکنون در مرکز برنامههای ضدتروریستی آمریکا در منطقه خاورمیانه قرار گرفته است."