باقر نمازی، زندانی دوتابعیتی، از زندان به بیمارستان منتقل شد
وکیل باقر نمازی، یکی از زندانیان دوتابعیتی در ایران اعلام کرد که این زندانی بهدلیل مشکلات قلبی، از جمله کاهش فشار خون و ضربان نامنظم قلب، به بیمارستان منتقل شده است.
خبرگزاری رویترز شامگاه چهارشنبه ۲۷ دی از قول وکیل این زندانی گزارش داد که «باقر نمازی ساعات طولانی تحت بازجویی بوده، در مکانی بسیار نامناسب نگهداری شده و ساعاتی طولانی را در زندان انفرادی گذرانده است.»
به گفتهی «جرد گنسر»، از زمان دستگیری او در فوریه ۲۰۱۶، این چهارمین بار است که موکلش در بیمارستان بستری میشود. باقر نمازی ۸۱ سال دارد و از اسفند ۱۳۹۴ در بازداشت بهسر میبرد.
بنابر اعلام وکیل باقر نمازی، او ابتدا روز دوشنبه به بیمارستان اعزام شد، اما آن بیمارستان دارای تجهیزات کافی نبود و به زندان بازگردانده شد و روز سهشنبه به بیمارستان دیگری در تهران فرستاده شد و اکنون تحت درمان قرار دارد.
وکیل باقر نمازی همچنین گفته هم سیامک نمازی و هم پدرش از نظر تندرستی در وضع نامناسبی قرار دارند. آنها در معرض فشارهای گوناگون جسمی و روحی هستند. او همچنین تاکید کرده که نسبت به وضعیت سلامتی آنها جدا نگران است.
باقر نمازی از مقامهای سابق یونیسف که سال ۹۵ برای پیگیری وضعیت فرزندش به ایران رفته بود، بازداشت شد. فرزند او، سیامک نمازی، نیز در مهرماه سال ۱۳۹۴ در جریان سفری به ایران بازداشت شده است. سال گذشته سیامک و باقر نمازی به اتهام جاسوسی و همکاری با دولت آمریکا به ده سال زندان محکوم شدند که آنها این اتهام را رد کردند.
بابک نمازی، دیگر پسر باقر نمازی، از دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا خواسته تا برای آزادی این دو شهروند ایرانی-آمریکایی تلاش بیشتری کند. او همچنین از مقامهای ایران خواسته تا پدر و برادرش را آزاد کنند.
علاوه بر باقر و سیامک نمازی، هماکنون دستکم دو شهروند آمریکایی دیگر در زندان هستند. ژیائو وانگ، شهروند چینی-آمریکایی و نزار زکا، شهروند لبنانی- آمریکایی.
عباس جعفری دولت آبادی، ۱۲شهریور۹۶ اعلام کرد که درخواست تجدید نظر در احکام نمازیها، وانگ و زکا رد شدهاست.
نزار زکا «به اتهام همکاری با دولت آمریکا»، و ژیائو وانگ به اتهام «جمعآوری اطلاعات طبقهبندیشده و همکاری با دولتهای خارجی» نیز هر کدام به ۱۰ سال زندان محکوم شدهاند.
آمریکا سپاه پاسداران را مسئول بازداشت شهروندان این کشور معرفی کرده و اعلام کرده که جمهوری اسلامی شهروندانش را به «گروگان» گرفته است. مجلس نمایندگان آمریکا در قطعنامهای از حکومت ایران خواست بدون قید و شرط، شهروندان آمریکایی زندانی در ایران را آزاد کند.