تشدید اعتراضها و سرکوبها در عراق
در ادامه اعتراضها و تظاهراتهای ضددولتی در عراق دستکم ۴۵ تن روز پنجشنبه کشته شدند. روز پنجشنبه یکی از خونینترین روزها از هنگام آغاز اعتراضها در عراق بود.
خبرگزاری رویترز شامگاه پنجشنبه هفتم آذرماه در گزارشی نوشت در جریان اعتراضهای این روز دستکم ۲۹ تن در شهر ناصریه، چهار تن در بغداد و ۱۲ تن در نجف کشته شدند.
مقامهای دولتی روز پنجشنبه در بغداد اعلام کردند بخشی از نیروهای نظامی و ارتش، بهمنظور برخورد با تظاهرکنندگان به شهرها و مناطق جنوبی عراق فرستاده شدهاند.
علاوه بر شمار بالای کشته شدگان، دهها معترض دیگر نیز در شهرهای مختلف، از جمله در پایتخت، در درگیری با نیروهای امنیتی و نظامی عراق مجروح شدند.
در شهر ناصریه، به رغم اعلام وضعیت منع آمد و رفت جمع زیادی از معترضان بار دیگر به خیابانها آمدند. بهدنبال بالا رفتن شمار قربانیان در شهر ناصریه، فرماندار استان ذیقار از سمت خود کنارهگیری کرد.
ژنرال جمیل شمری، فرمانده نظامی استان ذیقار نیز روز پنجشنبه از سوی نخستوزیر عراق اخراج شد. او بهتازگی به این سمت منصوب شده بود.
مقتدی صدر، از رهبران سیاسی شیعیان عراق، بار دیگر دولت عادل المهدی، نخست وزیر، خواست بلافاصله کنارهگیری کند. او گفت در صورت عدم کنارهگیری، وضعیت عراق در نهایت ممکن است به مانند سوریه شود.
در جریان اعتراضهای روز پنجشنبه نیز شعارهایی علیه ایران و نفوذ جمهوری اسلامی در عراق سر داده شد. روز چهارشنبه هم صدها تن از معترضان در شهر نجف، با تجمع در برابر ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی در این شهر، در نهایت به ساختمان حمله کردند و آن را به آتش کشیدند. معترضان عراقی علاوه بر به آتش کشیدن کنسولگری ایران در نجف، وارد محوطه آن نیز شدند و بخشی از کامیپوترها و اسناد موجود از آنجا خارج کردند.معترضان عراقی همچنین آرم رسمی جمهوری اسلامی را از ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی خارج کرده و اقدام به تظاهرات کردند.
اعتراضهای ضددولتی در عراق از نزدیک به دو ماه پیش، ابتدا با خواستها و مطالبات اقتصادی، از جمله مبارزه با فساد سازمانیافته آغاز شد. با سرکوب اعتراضها، معترضان خواهان انجام اصلاحات سیاسی گسترده و مقابله با نفوذ ایران در عراق شدند.