رویترز: سپاه پاسداران گروههای شبهنظامی کوچکتر و وفادارتر در عراق تشکیل داده است
خبرگزاری رویترز از تغییر تاکتیکی جمهوری اسلامی ایران در عراق خبر داد و نوشت سپاه پاسداران صدها جنگجوی مورد اعتماد خود را از میان نیروهای شبهنظامی متحدش در عراق برای تشکیل گروههای کوچکتر انتخاب کرده است.
رویترز روز جمعه گزارش داد که چند مقام امنیتی عراقی، فرماندهان شبهنظامیان طرفدار ایران و همچنین منابع دیپلماتیک و نظامی غربی این موضوع را تایید کردهاند.
به گفته مقامهای امنیتی عراق، دستکم ۲۵۰ شبهنظامی از عراق طی چندین ماه در سال ۲۰۲۰ به لبنان اعزام شدند و مشاوران نظامی نیروی قدس سپاه پاسداران و گروه شبهنظامی حزبالله لبنان آنان را در زمینه هدایت پهپاد، پرتاب راکت، بمبگذاری و ترویج پروپاگاندای آنلاین آموزش دادند.
نیروی قدس سپاه پاسداران مسئولیت کنترل شبهنظامیان متحد جمهوری اسلامی در خارج از ایران را برعهده دارد.
یکی از فرماندهان شبهنظامی تحت حمایت ایران در عراق گفت: «به نظر میرسد ایرانیان با دقت زیاد گروههای جدیدی از افراد را برای انجام حملات و در خفا ماندن تشکیل دادهاند. ما نمیدانیم آنها چه کسانیاند.»
یک مقام امنیتی عراق هم به رویترز گفت: «این گروههای جدید مستقیما به نیروی قدس سپاه پاسداران مربوط هستند. آنان از نیروی قدس دستور میگیرند نه از عراق.»
به گفته یک مقام دیگر عراقی، این افراد به شکل پنهانی کار میکنند و رهبرانشان که ناشناختهاند مستقیما به سپاه پاسداران پاسخگو هستند.
به گزارش رویترز، مسئولیت مجموعهای از حملات فزاینده و پیچیده علیه آمریکا و متحدانش در عراق برعهده این گروههای کوچک است.
این خبرگزاری تاکید میکند که این تغییر تاکتیک ایران، در واقع واکنش این کشور به توقف پیشروی نیروی قدس در عراق است که با کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس ایجاد شد.
بر اساس این گزارش، اسماعیل قاآنی، جانشین سلیمانی، به اندازه او با سیاست داخلی عراق آشنا نیست و هرگز نفوذ سلیمان در میان شبهنظامیان تحت نفوذ جمهوری اسلامی در عراق را ندارد.
رویترز تاکید کرده که گروه بزرگتر شبهنظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی پس از اعتراضات عمومی عراق در سال ۲۰۱۹ علیه نفوذ ایران در این کشور، خود را محدودتر کردهاند. همچنین آنان دچار چند دستگی شدند و کنترلشان پس از کشته شدن سلیمانی، برای جمهوری اسلامی سختتر شده است.
این خبرگزاری ادامه میدهد تغییر تاکتیکی به سوی تشکیل گروههای کوچکتر، برای ایران مزایایی دارد؛ به طوری که موضوع نفوذ ایران در عراق کمتر مطرح میشود و آنان نیز به طور موثرتر با به کارگیری آخرین تکنیکها از سوی ایران، علیه دشمنان این کشور در عراق حمله میکنند.