شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

تلاش چین برای تغییر استانداردهای بین‌المللی امنیت سایبری بر اساس حاکمیت ملی کشورها

در حالی که آمریکا تلاش می‌کند کشورهای جهان را متقاعد کند که در شبکه اینترنت خود از فن‌آوری‌های چینی استفاده نکنند، وانگ یی، وزیر خارجه چین، قصد دارد روز سه‌شنبه طرحی را برای تغییر استانداردهای بین‌المللی امنیت سایبری بر اساس حاکمیت ملی کشورها، ارائه کند.

به گزارش وال استریت ژورنال، این طرح قرار است در سمیناری در مورد حاکمیت دیجیتالی جهان که در پکن برگزار می‌شود ارائه شود. بخشی از چکیده این طرح که از سوی دیپلمات‌های چینی به دیپلمات‌های سایر کشورها ارائه شده می‌گوید: با توجه به خطرهای رو به رشد علیه امنیت داده‌ها و لزوم دستیابی به راه‌حلی جهانی برای این موضوع، «چیزی که مهم است تعیین قوانین و روال‌هایی است که خواسته‌ها و منافع اکثریت کشورها را منعکس ‌کند.»

این اقدام چین در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌های میان پکن و واشینگتن بر مسائلی همچون تجارت و رقابت‌ در حوزه فن‌آوری در حال اوج‌گیری است.

بنابر این گزارش، دیپلمات‌های چینی با تعدادی از دولت‌ها برای جلب حمایت آنها از این طرح تماس گرفته‌اند.

در ماه‌های اخیر، دولت دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، با هدف محدود کردن آنچه که تهدید شرکت‌های چینی از جمله هووای، بایت‌دنس و وی‌چت برای امنیت ملی می‌خواند، دست به اقداماتی زده است. در مقابل، مقامات چینی آمریکا را به در پیش‌گرفتن سیاست یک بام و دو هوا و تلاش برای ضربه زدن به روند رشد شرکت‌های چینی متهم کرده اند.

طرح چین حدود یک ماه پس از آن مطرح می‌شود که مایک‌ پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، برنامه «شبکه پاک» را مطرح کرد. این طرح که تاکنون ۳۰ کشور به عضویت آن درآمده‌اند از دسترسی شرکت‌های ارتباطی، اپلیکیشن‌ها و ارائه‌کنندگان ابرهای حافظه و کابل‌های زیردریایی چین به زیرساخت‌های اینترنتی آمریکا و سایر کشورها ممانعت می‌کند.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، طرح جدید چین که «اقدام جهانی برای امنیت داده‌ها» نام دارد از همه کشورها خواسته با مسئله امنیت داده‌ها به صورت «جامع، هدفمند و مبتنی بر شواهد» برخورد کنند و زنجیره عرضه و تقاضا برای اطلاعات و فن‌آوری ارتباطات و خدمات مربوط به آن را در وضعیتی امن، آزاد و باثبات نگه دارند.   

بنابراین گزارش، طرح چین همچنین از دولت‌ها خواسته است به حاکمیت ملی کشورهای دیگر در نحوه برخورد با داده‌ها احترام بگذارند. براساس دیدگاه چین در مورد «حاکمیت سایبری ملی»، کشورها بر کلیه جوانب اینترنت کنترل کامل اعمال خواهند کرد.

به گزارش وال استریت ژورنال، طرح چین از شرکت‌های فن‌آوری خواسته است در «محصولات و خدمات خود حیاط‌خلوت‌هایی را تعبیه نکنند تا به صورت غیرقانونی به داده‌های کاربران دسترسی پیدا کرده و یا از سیستم‌ها و دستگاه‌های آنها سوء‌استفاده کند.

این در حالی است که مقام‌های آمریکایی به طور مداوم شرکت هواوی چین را به دست داشتن در چنین فعالیت‌هایی متهم کرده و از کشورهای دوست خود خواسته‌اند در ساخت شبکه‌های نسل پنجم خود هواوی را مشارکت ندهند. هواوی این اتهامات را رد کرده است.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More