دانشمند بریتانیایی: مرگومیر کرونا چشمگیر خواهد بود اما زندگی به حالت عادی برمیگردد
اندرو هیوارد، استاد بیماریهای عفونی در دانشگاه یوسیال بریتانیا و عضو گروه مشاوره علمی برای موارد اضطراری در دولت بریتانیا، هشدار داد که مردم باید متوجه باشند که مرگومیر کرونا «قابل توجه» خواهد بود، اما زندگی به حالت عادی برمیگردد.
هیوارد در مصاحبه با رادیو تایمز از چشمانداز مهار شیوع کوویدـ۱۹ در بریتانیا گفت.
او به رادیو تایمز گفت: «آمار مرگومیر با واکسیناسیون و ایمن شدن افراد کمکم کاهش خواهد یافت. فکر میکنم ما از بدترین نقطه شیوع عبور کردهایم.»
تاکنون بیش از ۱۲۰ هزار نفر در بریتانیا در اثر کرونا جان خود را از دست دادهاند، اما این کشور واکسیناسیون گسترده را آغاز کرده است.
این استاد دانشگاه افزود که گمان نمیکند گونههای جهشیافته کوویدـ۱۹ قادر به دور زدن اثربخشی واکسنهای کرونا باشند و واکسن به هر حال نرخ مرگومیر را کاهش خواهد داد.
هیوارد اضافه کرد که تکنولوژی بهروزرسانیشده برای ایجاد تغییرات در واکسن در دسترس خواهد بود.
او افزود: «این ویروس سرانجامی شبیه به ویروس آنفلوانزا خواهد داشت، ابتدا آمار فوت بالا خواهد رفت، سپس افراد سالانه واکسینه خواهند شد و در نهایت به زندگی عادی بازخواهند گشت.»
این استاد بیماریهای عفونی گفت که مرگومیر بالا در اوایل همهگیری کوویدـ۱۹ به این دلیل بود که اعمال محدودیتها بسیار دیر آغاز شد. او تاکید کرد:«ما باید مقررات فاصلهگذاری اجتماعی و چه بسا قرنطینه، را بسیار زودتر آغاز میکردیم. اما سازوکاری برای اندازهگیری حجم ابتلا در دست نداشتیم و تنها مشتی نمونه خروار را میدیدیم.»
به گفته هیوارد هنگامی که آمار بالای مرگومیر در بریتانیا هویدا شد، برای هر اقدامی دیر شده بود. او گفت از زمانی که ما دست به اقدامات سازنده زدیم تا زمانی که آمار مرگومیر روندی نزولی پیدا کرد بسیار طول کشید.
این دانشمند بریتانیایی در پاسخ به این سوال که آیا حکومت در ماه مارس سال گذشته زمانی که همهگیری کوویدـ۱۹ در بریتانیا آغاز شد، گوش شنوایی به اپیدمیشناسان داشت یا نه، گفت: «برای حکومت مفهوم رفتن به قرنطینه بسیار غریب بود و توافقنظری هم وجود نداشت. برخی میگفتند که اگر قرنطینه را زود آغاز کنید، مردم از آن خسته خواهند شد. گروهی نیز معتقد بودند به هر صورت باید زمانی وارد قرنطینه شویم و این امری اجتنابناپذیراست. اختلافنظر بسیار بر سر زمان آغاز قرنطینه بود.»
این استاد دانشگاه تاکید کرد که قرنطینه اول برای بریتانیا درس نشد و «ما یاد نگرفتیم که قرنطینه هر چه زودتر، بهتر است».
هیوارد افزود خاموش کردن آتشی کوچک بسیار آسانتر از آتشی است که به جان جنگل افتاده است و تجربه پاییز ۲۰۲۰ نشان داد که ما درسی از قرنطینه اول نگرفتهایم.