شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

دانش‌آموزان و دانشجویان به صف معترضان عراق پیوستند

 

با وجود هشدار عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق، دانش‌آموزان و دانشجویان عراقی به خیل معترضان این کشور پیوستند.

به گزارش رویترز، نیروهای امنیتی عراق، روز دوشنبه ششم آبان، برای متفرق کردن دانش‌آموزان و دانشجویان از گازهای اشک‌آور استفاده کرد.

همچنین بر اساس ویدئوهایی که در شبکه‌های مجازی منتشر شده، پلیس روز دوشنبه به سوی دانشجویان یک محله بغداد گاز اشک‌آور شلیک کرد و همزمان تظاهرات به دیگر محلات پایتخت نیز سرایت یافت.

در یکی از این ویدیوها، دانش‌آموزان یک مدرسه در حال دویدن، فریاد می‌زنند. 

همچنین دانشجویان و دانش‌آموزان دیگر استان‌های عراق نیز به ویژه در جنوب این کشور به اعتراضات پیوسته‌اند.

عباس حمزوی، یک دانشجوی باستان‌شناسی در شهر دیوانیه در جنوب عراق به خبرگزاری رویترز گفت: «ما امروز برای مطالبه حقوق‌مان بیرون زده‌‌ایم. حقوقی که از سال ۲۰۰۳ که دولت آمریکا یک دسته دزدها را برای ما گذاشت، از ما گرفته شده است.»

او ادامه داد: «ما امروز اینجا هستیم برای آزادی، شرافت و زندگی خوب. ما خواستار سرنگونی نظام هستیم، تعلیق قانون اساسی و برقراری یک دولت موقت.»

این در حالی است که یک سخنگوی نخست وزیر عراق روز یکشنبه گفته بود که دولت با هر کسی که قصد برهم زدن کار یا تحصیل را داشته باشد، شدیدا برخورد خواهد کرد.

اعتراضات عراق در یک ماه گذشته بیش از ۲۰۰ قربانی گرفته و به مهم‌ترین چالش سیاسی و امنیتی دولت عبدالمهدی در یک سال حکومت او شده است.

این اعتراضات با وقفه‌ای حدودا دو هفته‌ای، بار دیگر از روز جمعه گذشته از سر گرفته شده است.

نیروهای عراقی در روزهای جمعه و شنبه شدیدا با معترضان درگیر شده‌اند و دست‌کم ۷۴ نفر از معترضان نیز جان خود را از دست دادند.

با این حال تجمع هزاران تظاهرکننده عراقی در روز یکشنبه در میدان تحریر، در مرکز بغداد نسبتا مسالمت‌آمیز بود و برخلاف آنچه انتظار می‌رفت، پلیس شامگاه یکشنبه به آنان حمله نکرد و فقط به صورت پراکنده گاز اشک‌آور شلیک شد.

در دیگر شهرهای عراق نیز در روز یکشنبه، مرگ تظاهرکننده‌ای به ثبت نرسید. این در حالی است که از ابتدای ماه اکتبر، ۲۳۱ نفر ۸در اعتراضات عراق کشته شدند.

عراق، یکی از کشورهای عضو اوپک است و با وجود درآمدهای نفتی، مردمان این کشور در فقر زندگی می‌کنند و دسترسی‌شان به آب آشامیدنی، برق، خدمات بهداشتی و امکانات آموزشی محدود است.

عراق در دوران صدام حسین، درگیر جنگ ایران و همچنین جنگ خلیج فارس بود، اما پس از سرنگونی صدام نیز درگیری‌ها به صورت جنگ داخلی و جنگ با داعش ادامه یافت.

اکنون مردم عراق طبقه سیاستمداران حاکم این کشور را که یا از سوی آمریکا حمایت می‌شوند یا از سوی ایران، مقصر وضعیت کنونی می‌دانند.

همچنین بسیاری از مردم عراق، آمریکا و ایران را متهم می‌کنند که بدون توجه به نیاز مردم عراق، این کشور را به محل نزاع‌های خود برای نفوذ در منطقه تبدیل کرده‌اند.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More