صرف۴ میلیارد تومان برای مقابله با علل بیماری تب کنگو
رئیس سازمان دامپزشکی گفت: «تاکنون حدود ۴ میلیارد تومان سم برای مقابله با کنه ناقل بیماری تب کریمه کنگو مصرف شد است.
به گزارش مرکز خبر، مهدی خلج، با اشاره به اینکه سمومی که مصرف شده است از سال گذشته خریداری شده بود، افزود: «برای خرید سموم مورد نیاز اقدام کردیم و تلاش میکنیم تا جایی که امکان دارد برای رعایت ضوابط زیست محیطی با اجرای روشهای مدیریت پیشگیری، از سموم کمتری استفاده شود».
او گفت: «بر اساس اعلام وزارت بهداشت درباره مشاهده موارد بیماری در انسانها، مبارزه با عوامل بیماریزا در بخش دام در روستاها و شهرستانهای استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمانشاه، اصفهان و مازندران تشدید شده است».
رئیس سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد:«تاکنون سازمان تمام سموم خریداری شده را در استانها توزیع کرده است و استانها نیز از منابع استانی برای تامین سموم مورد نیاز اقدام کردهاند».
خلج گفت: «جلوگیری از کشتار دام در کشتارگاههای غیرمجاز و کشتار در مکانهای غیر از کشتارگاههای صنعتی، مبارزه با انگلها و کنهها، الزام رعایت اصول نگهداری گوشت در سردخانه و یخچال به مدت ۲۴ ساعت از جمله اقدامات سازمان دامپزشکی کشور برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو بهویژه در ۵ استان مورد گزارش وزارت بهداشت بوده است».
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه تصریح کرد: «افرادی که برای تفریح به مناطق روستایی میروند اگر در این مناطق گوشت قرمز تهیه میکنند حتما گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگه دارند سپس مصرف کنند».
خلج تاکید کرد: «ویروس بیماری تب کریمه کنگو در طبیعت پایدار است و براساس شواهد علمی قابل حذف نیست بنابراین صاحبنظران جهانی برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری بر آموزش عمومی تاکید دارند».
براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تا کنون در کشور ۳۱ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو شناسایی شده است که سه مورد در استانهای کرمانشاه، هرمزگان و اصفهان فوت شدهاند.