![](https://old.iranintl.com/sites/default/files/styles/articles_landing/public/maxresdefault_10.jpg?itok=5dP3IJ65)
عملیات پلیس فنلاند برای خنثیسازی یک طرح تروریستی در پایتخت
بامداد سهشنبه، ۳۰ خرداد (۲۰ ژوئن)، ستاد مرکزی نیروهای پلیس ملی فنلاند در مورد حضور ناگهانی نیروهای پلیس در غروب یکشنبه، ۱۸ ژوئن، روبهروی دو کلیسای مهم هلسینکی و نقاط دیگری در مرکز شهر، توضیح داد. این نیروها در اقدامی نادر، اتومبیلهای بسیاری را در مناطق عملیاتی، بازرسی کرده بودند.
کامبیز غفوری، روزنامهنگار مقیم فنلاند به سایت ایران اینترنشنال گفت: «ستاد مرکزی نیروهای پلیس ملی فنلاند که مسؤول مبارزه با جرایم سازمانیافته در سراسر کشور است، اطلاعاتی در مورد 'طرح' حملهی تروریستی به کلیسای Temppeliaukio در هلسینکی دریافت کرده بود که به نظر میرسد در مرحلهی پیشاعملیاتی عقیم شده باشد».
به گفتهی غفوری، روز یکشنبه موانع بتنی (ظاهراً برای جلوگیری از اقدام به ترور با اتومبیل به سبک پاریس و لندن) در ورودی مکانهای توریستی، کلیساها و مکانهای تجمع مردم، نصب شده بود.
به گزارش رادیو تلویزیون ملی فنلاند(YLE)، ترو هاپالا، سربازرس ستاد پلیس ملی فنلاند، گفته که نیروهای پلیس به وظیفهی خود برای «خنثیسازی تهدیدها و عملیات تروریستی پیش از وقوع»، عمل میکنند و از مردم خواسته است تا آرامش خود را حفظ کنند. هاپالا تأکید کرد که اگر نیازی به انتقال اطلاعات عمومی جهت هوشیاری مردم نسبتبه واقعهای خاص احساس شود، نیروهای پلیس حتماً اطلاعرسانی خواهند کرد.
تیمو کیلپلینن، مقام پلیس در وزارت کشور فنلاند نیز گفت که «پلیس فنلاند، تحرکات مختلف را بهدقت زیر نظر دارد و نخستین اقدام این نیرو برای جلوگیری از اجراییشدن طرحهای تروریستی، ضربه به عناصر درگیر در این حملهها و قطع راههای همکاری میان آنهاست».
سیاست پلیس فنلاند عموماً افشای اطلاعات بازداشتشدگان احتمالی و طرح آنان نیست؛ مگر آنکه تحقیقات کامل و رأی دادگاه صادر شده باشند.
گفتنی است که سال ۲۰۱۵ پلیس فنلاند به یک کمپ پناهجویی یورش برد و دو برادر عراقی را دستگیر کرد. این دو برادر متهماند که در یکی از فیلمهای کشتارجمعی داعش در تکریت، به بریدن سر قربانیان مشغول بودند. دادستانها برای این دو برادر، حبس ابد بهدلیل اقدام به قتل یا دستکم ۱۲ سال زندان بهدلیل مشارکت در قتل، تقاضا کردهاند. با این حال، در ماه مه ۲۰۱۷، از آنجا که برادران دوقلوی عراقی به ارتکاب جرم اعتراف نکردند، دادگاه ویدئو را ملاک تشخیص ندانست و رأی به آزادی آنان داد. دادستانها بار دیگر پرونده را علیه این دو برادر به دیوان عالی فنلاند بردهاند.
فنلاند کشوری آرام است و بهندرت حضور پررنگ پلیس در شهرهای آن حس میشود. این کشور عضو ناتو نیست و در حملات ائتلاف علیه داعش شرکت نداشته است. با این حال، طبق یک نظرسنجی که در ماههای اخیر انجام شده، ۵۴ درصد از مردم این کشور فکر میکنند که وقوع یک رویداد تروریستی در فنلاند محتمل است. همچنین بر اساس همان نظرسنجی که مرکز Taloustutkimus انجام داده است، ۵۶ درصد از مردم کشور به قابلیت نیروهای امنیتی در مقابله با تهدیدهای تروریستی باور دارند. ۴۰ درصد از مردم این کشور باور دارند که فنلاند باید ازجمله در زمینهی محدود کردن مهاجرت و افزایش مجازاتهای جنایی، سیاستهای سختگیرانهتری بهکار گیرد.