فعالیت متقاضیان ویزای آمریکا در شبکههای اجتماعی بررسی میشود
وزارت امورخارجه آمریکا برای صدور ویزای این کشور، تدابیر تازهای را در نظر گرفته است که از جمله آنها، درخواست ارائه نام کاربری متقاضی ویزا در شبکههای اجتماعی و آدرسهای پست الکترونیکی او در پنج سال گذشته است.
این اصلاحیه که در ماه مارس ۲۰۱۸ پیشنهاد شده بود، سالانه حدود ۱۵ میلیون متقاضی ورود به خاک آمریکا را شامل میشود.
وزارت امورخارجه آمریکا روز شنبه ۱۱ خرداد اعلام کرد: «امنیت ملی ما، اولویت مطلق هنگام صدور ویزاست و همه مسافران و مهاجرانی که میخواهند به آمریکا بیایند، تحت کنترل امنیتی شدید قرار خواهند گرفت.»
وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: «ما ضمن حمایت از سفرهای قانونی به آمریکا، تلاش خود را به طور مداوم برای یافتن مکانیسمهایی به منظور بهبود روند فیلترینگ با هدف محافظت از شهروندان آمریکایی ادامه میدهیم.»
پیشتر مشخصات عضویت در شبکههای اجتماعی، ایمیلها و شمارههای تلفن، فقط از آن دسته از متقاضیان ویزای آمریکا خواسته میشد که به مناطق تحت کنترل سازمانهای تروریستی سفر کرده بودند.
تمام دانشجویان یا متقاضیان کار در آمریکا شامل قوانین جدید میشوند، اما متقاضیان برخی از ویزاها از جمله ویزای دیپلماتیک از ارائه این مشخصات مستثنی هستند.
این سیاست به دنبال فرمان دونالد ترامپ در خصوص مهاجرت و سفر به آمریکا اجرا میشود.
همزمان با پیشنهاد اصلاح قوانین صدور ویزای آمریکا، یک سازمان دفاع از حقوق مدنی افراد در آمریکا (Americain Civil Liberties Union) اعلام کرد که چنین نظارتی بر شبکههای اجتماعی توجیهی ندارد و منجر به خودسانسوری افراد در فضای مجازی میشود.
اما در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما، عامل حمله مرگبار به یک تظاهرات در کالیفرنیا، قبل از صدور ویزای آمریکا، هواداری خود از تروریسم را در رسانههای اجتماعی اعلام کرده بود.
تغییر قوانین مهاجرتی یکی از شعارهای انتخاباتی ترامپ بود و در دوره ریاست جمهوری او، مقرارت جدیدی برای صدور ویزای آمریکا به شهروندان برخی از کشورها از جمله ایران یا کسانی که به این کشورها سفر کردهاند، اعمال شده است.
در مقابل ایران نیز تدابیری را برای خنثی کردن این مقررات به کار گرفته است.
محمد جواد قنبری، معاون شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ایران به تازگی اعلام کرده که «از قبل عید تاکنون هیچگونه مهر روادید در پاسپورت هیأتهای تجاری ثبت نمیشود».