پارلمان اروپا رای به پایان مصرف پلاستیک یکبارمصرف داد
با رای موافق نمایندگان پارلمان اروپا، این قاره از سال ۲۰۲۱ به مصرف پلاستیک یکبارمصرف پایان خواهد بخشید.
از انواع قاشق، چنگال و بشقاب یکبارمصرف گرفته تا بطریهای آب معدنی، لوازم آرایشی (از جمله آنچه در ایران به گوشپاککن معروف شده)، نیها تا ریزپلاستیکهایی که در شامپوها و دیگر لوازم بهداشتی و آرایشی استفاده میشوند، بهتدریج در این قاره ممنوع خواهند شد.
با توجه به گستردگی مصرف این انواع پلاستیک، اروپا نمیتواند به یک باره مصرف خود را به صفر کاهش دهد.
بهعنوان مثال، بستههای پلاستیکی و سرهای پلاستیکی لیوانهای چایی و قهوه یا لیوان نوشابهها، بایستی بهتدریج جایگزین گونههای بازیافتشدنی یا پلاستیکهای گیاهی شوند.
همچنین طبق برنامهریزی این پارلمان، از سال ۲۰۲۵ بایستی ۲۵ درصد بطریهای پلاستیکی مصرفی قاره از پلاستیکی باشند که بتوان آن را بازیافت کرد و تا سال ۲۰۲۹، بایستی ۹۰ درصد بطریهای مصرفی قاره بازیافت شوند.
بریتانیا پیش از اتحادیه اروپا، قوانینی را برای ممنوعیت عرضه ریزپلاستیکها و گونههایی از پلاستیکهای یکبارمصرف تصویب کرده بود.
طبق قانونی که به تصویب پارلمان اروپا رسیده است، تولیدکنندگان دستمالها و حولههای مرطوب، فیلتر سیگار و لیوانها بایستی مشخصا عنوان کنند که در آنها پلاستیک به کار رفته است.
همچنین تولیدکنندگان بایستی به مصرفکنندگان نسبت به عوارض محیطزیستی مصرف این پلاستیکها هشدار دهند. برای مثال پیشتر مشخص شده بود که تهسیگار از اصلیترین عوامل آلودگی اقیانوسها است.
قانون ممنوعیت مصرف پلاستیک یکبارمصرف با رای موافق ۵۶۰ نماینده پارلمان اروپا در مقابل ۳۵ رای مخالف و ۲۸ رای ممتنع به تصویب رسیده است.
هر سال در اروپا ۲۵ میلیون تن زباله پلاستیکی تولید میشود اما تنها ۳۰ درصد آن به بازیافت میرسد.
هماکنون در هر ثانیه، معادل یک کامیون زباله پلاستیکی روانه آبهای زمین میشود و ۸۰ درصد زبالهای که توسط بشر به دریاها و اقیانوسها میرسد، زبالههای پلاستیکی است.