نشریه آبزرور: روسیه احتمال حمله نظامی آمریکا علیه ایران را درنظر دارد
نشریه آبزرور چاپ آمریکا امروز چهارشنبه ۱۰ خرداد در سرمقالهای اختصاصی نوشته ، اگرچه در روزهای گذشته موضوع بازسازی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای مقابله با روسیه در صدر اخبار بوده است، اما خطر واقعی که مسکو میبیند لحن تهدیدهای روزافزون ترامپ علیه ایران است که همسایه مهم روسیه و متحد اصلی آن در جنگ داخلی سوریه است.
آبزرور به نقل از ولادیمیر ژیرینفسکی رهبر حزب لیبرال دموکرات روسیه و مفسر سیاسی نزدیک به کاخ کرملین مینویسد: «ترامپ در روزهای اخیر بارها ایران را به پشتیبانی مالی و تسلیحاتی تروریستها، افراطیون و شبهنظامیان رادیکال در کشورهای اسلامی خاورمیانه متهم کرده است.به گفته مقامات کاخ سفید این نیروها سراسر خاورمیانه را به آشوب و خونریزی کشاندهاند.
موافقتنامه و تعهد جدید ناتو برای ارسال نیروهای خود به سوریه و عراق تا در کنار نیروهای آمریکایی بر علیه این افراطیون و شبهنظامیان وارد کارزار نظامی بشوند از دید مسکو پنهان نمانده است. اما مسکو بارها اعلام کرده است که به هر قیمت ممکن از ایران دفاع خواهد کرد.»
به گفته ژیرینفسکی، در صورت برخورد نظامی آمریکا با ایران، موج بیثباتی مناطق قفقاز جنوبی یعنی جمهوریهای سابق شوروی کمونیستی آذربایجان، ارمنستان و گرجستان را فرا خواهد گرفت.
ژیرینفسکی میافزاید: «در صورت بروز بحران در ایران، روسیه ناچار خواهد شد نیروهای نظامی خود را به مناطق شمالی ایران اعزام کند که این خود به نوعی مناقشه میان نیروهای آمریکا و ناتو با روسیه تبدیل خواهد شد.»
در همین حال سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه نیز گفت که اتهامات آمریکا علیه ایران به برقراری ثبات کمکی نمیکند و راه به جایی نمیبرد.
به گزارش خبرگزاری تاس، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه تاکید کرد: اتهامات واشنگتن علیه ایران جایگزین کار عملی نخواهد شد و در نتیجه راه به جایی نخواهد برد.
وی ادامه داد: این اتهامات به تثبیت این موقعیت کمکی نخواهد کرد. آمریکا در حالی ایران را به حمایت از تروریسم متهم میکند که مسکو همکاری نزدیکی با تهران برای مقابله با تروریسم در منطقه خاور میانه دارد. ما رایزنی های فعالی با ایران در جریان مذاکرات آستانه نیز داشتهایم.
سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه با اشاره به مذاکرات سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه در آستانه برای حل مساله سوریه گفت: ما بیش از یک بار آمریکا را برای شرکت در این فرآیند دعوت کردهایم؛ چراکه کار عملی می تواند جایگزین نگرانیهای آمریکا شود. تمرکز روی اتهامات به جای انجام کار عملی راه به جایی نخواهد برد.