انسانهای اولیه کودکانشان را در فعالیتهای خطرناک شرکت میدادند
دانشمندان انسانشناسی میگویند یافتههای جدید فسیلی در کشور اتیوپی سبک زندگی انسانهای اولیه را بهنمایش میگذارد.
به گزارش بخش علمی روزنامه ایندیپندنت، رد پای فسیلشده انسانهایی که نزدیک به ۷۰۰ هزار سال پیش در اتیوپی زندگی میکردهاند نشان میدهد که حتی کودکان یک ساله آنها نیز در کنار بزرگسالان خود در شکار حیوانات شرکت داشتهاند.
در مقاله ایندیپندنت آمده است: «منطقهای که در آن این رد پاهای بهجا مانده و فسیلشده پیدا شده ملکا کونتور (Melka Kuntur) نام دارد و در آن گروهی از بزرگسالان و کودکان که احتمالاً یک سال هم بیشتر نداشتهاند در آن زندگی میکردهاند».
در این گزارش همچنین اشاره شده که انسانهای اولیه آن دوران (Homo heidelbergensis) نام داشتهاند و ردپای آنها در گِلهای اطراف یک برکه آبی بهجا مانده است که توسط لایههای خاکستر از فوران یک آتشفشان در نزدیکی آن حفظ و فسیل شده است. در کنار این رد پاها آثاری از حیوانات شکارشده، ابزار سنگی و بقایای اسکلت یک کرگدن بهدست آمده است.
به گفته دانشمندانی که این فسیلها را مطالعه میکنند، برخلاف یک عرف عمومی انسانهای امروزی که از فرزندان خود، بویژه خردسالان از نزدیک مراقبت و محافظت میکنند، کشف جدید آنها نشان میدهد که انسانهای اولیه در آن دوران کودکان خود را هم در فعالیتهای خطرناک مانند شکار حیوانات وحشی بهدنبال خود میکشاندهاند و حتی آنها را تنها هم میگذاشتهاند.
پروفسور ماتیو بِنِت از دانشگاه بورنموث در مورد این کشف جدید میگوید: «تمام سطح زمین فسیلشده در این محل پر از ابزار سنگی شکار و بقایای قطعهقطعهشده کرگدنهاست. معلوم است که در این محل فعالیتهای شکار همراه با خطرات ناشی از آنها صورت گرفته است. در کنار اینها برخی از اسکلتهای کودکان هم وجود دارد و هنگامی که شما همه اینها را در کنار هم پیدا میکنید به شما میگوید که بچهها هم در آن زمان در کنار والدینشان هنگام شکار حضور داشتهاند».