ایران و راههای نرفته
گزارش اخیر آژانس انرژی اتمی که اعلام کرده ایران «تخطیهای جدی» در روند بازرسیها داشته؛ مرکز توجه روزنامههای مختلف قرار گرفته است.
روزنامههای اصلاحطلب نگران از پیامد گزارش اخیر آژانس انرژی اتمی مبنی بر عدم همکاری ایران با بازرسان این آژانس، به سراغ برخی از سفرای۱+۴ در ایران رفتند تا ماجرا را از زاویه دید آنها بررسی کنند.
روزنامه اعتماد با لوان جاگاریان، سفیر روسیه در ایران گفتوگو کرده و آرمان ملی به سراغ راب مکایر، سفیر انگلیس رفته است.
روزنامه جوان، وابسته به سپاه پاسداران از عبارتی نظامی استفاده کرده و تیتر زده این گزارش «آتش تهیه تابستانی آژانس برای مناقشه پاییز» است.
لوان جاگاریان از اکتبر سال ۲۰۱۱ به عنوان سفیر روسیه در تهران است و زبان فارسی را به سهولت صحبت میکند. جاگاریان با روزنامه اعتماد به فارسی مصاحبه کرده است. به گفته او در سفارتخانه روسیه در ایران همه به زبان فارسی مسلطاند. سفیر روسیه درباره تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی بار دیگر تاکید کرده که دولتش کاملا مخالف است و اقدام آمریکا را غیرقانونی دانسته و آن را محکوم میکند. با این همه از پاسخ صریح به این پرسش که آیا در شورای امنیت از حق وتو به نفع برجام استفاده میکنید، طفره رفته و گفته «احتمال همه چیز وجود دارد.»
سفیر روسیه در ایران همچنین گفته ما هم مثل اروپاییها از تصمیم ایران مبنی بر عقبنشینی از تعهدات برجامی راضی نیستیم و درباره اختلافات ایران و آژانس انرژی اتمی هم مشورتهایی به ایران دادهایم، اما ترجیح میدهیم محتوای مذاکرات با تهران و وین را پشت پرده ادامه دهیم.
راب مک ایر، سفیر بریتانیا نیز در تهران در گفتوگو با روزنامه آرمان ملی بر این تاکید کرده که «نمیخواهیم شاهد شکست توافقها باشیم و اینکه خواسته بریتانیا بازگشت ایران به تعهدات هستهای است». البته بخش عمده این گفتوگو مربوط است به آخرین وضعیت کرونا در بریتانیا و ارزیابی عملکرد دولت و روندی که تاکنون طی کرده است. مکایر به یک سیستم هشداردهنده ۵ مرحلهای اشاره میکند که تاثیر اقدامات مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی را رصد میکند که تا چه حد موثر بوده و اگر سطح هشدار بالا رفت، فاصلهگذاریها سختگیرانهتر خواهد شد.
محمود احمدی نژاد دیروز خبرساز شد و روزنامه سازندگی از بین حرفهای او درباره احتمال کاندیداتوریاش در انتخابات ۱۴۰۰ تا روابط ایران و آمریکا؛ این پیشنهاد احمدی نژاد را تیتر کرده که «گفتوگو کنید» و در همان صفحه نخست از قول او نوشته که تا الان با یک مدل در دنیا جلو آمدیم اما نتیجه نگرفتیم؛ از این به بعد بیاییم کنار هم بنشینیم و مسائل دنیا را به اتفاق هم حل کنیم.
روزنامه فرهیختگان اما از پیشنهاد احمدی نژاد برای مذاکره با ترامپ عصبانی شده و او را در کنار اصلاحطلبان «کاسبان ترس» نامیده که در خدمت تروریسم هستند.
آخرین وضعیت شیوع کرونا در ایران هم نشان میدهد کمتر از ۲۰ درصد شهرها در وضعیت ایمن قرار دارند. تعداد فوتیها در ۲۴ ساعت گذشته همچنان صعودی و سه رقمی مانده است. در این میان روزنامه بهار از «شیوع عروسیهای زیرزمینی» خبر داده است. چون تالارهای پذیرایی به دلیل کرونا تعطیل است، عروسیها زیرزمینی شده ؛ این درحالی است که در خبرها آمده بود در یک مراسم عروسی ۱۲۰ نفر به کرونا مبتلا شدند.
روزنامه خراسان هم به برنامههای زنده اینستاگرامی و مصاحبه با چهرهها واکنش نشان داده که این روزها رونق بسیاری گرفته؛ از مصاحبه آنلاین یک روزنامه نگار با محمدجواد ظریف؛ تا گفتوگوهای زنده هنرمندان با هم یا فعالان سیاسی جریانات سیاسی مختلف؛ روزنامه خراسان پرسیده وقتی همه در لایو هستند، پس رسانه ملی جای کیست؟
برویم سراغ ادامه خبرها: