توقف انتشار کارتونهای سیاسی در نیویورکتایمز بهخاطر یک کاریکاتور
پس از واکنش تند مخاطبان نسبت به یک کارتون جنجالی در نیویورک تایمز، این نشریه چاپ کارتونهای سیاسی را از یک ماه پیش متوقف کرده است. این کارتون جنجالی، دونالد ترامپ را نابینا به تصویر کشیده بود که نخستوزیر بینای اسراییل، بنیامین نتانیاهو، با شمایل یک سگ، او را هدایت میکرد.
خبرگزاری راشاتودی در گزارشی نوشت که نیویورک تایمز این تصمیم خود را به صورت رسمی پس از آن اعلام کرد که پیشتر، یکی از کارتونیستهای این نشریه خبر آن را در وبلاگ خود درز داده بود. «پت چپت»، کارتونیستی است که از حضور «جمعیت متعصبی» که «در فضای مجازی گردهم میآیند و در صورت لزوم طوفان به پا میکنند» شکوه کرده است. او خود خالق آن کارتون جنجالی نیست، اما معتقد است که چنین کارتونی نمیبایست در بهترین روزنامه جهان به چاپ میرسید، و به نوعی با آن جمعیت خشمگین همراهی کرده است.
چپت در وبلاگ خود نوشت: «لازم است رسانهها به بازتولید خود بپردازند و مخاطبان جدیدی بیابند تا دیگر از توده خشمگین واهمهای نداشته باشند.» او نوشته خود را با کارتونی به پایان رساند که هنرمند غمگینی را به تصویر میکشد که با قلم شکسته خود به یادبود ترور کارتونیستهای نشریه شارلی ابدو در سال ۲۰۱۵ در پاریس، خیره مانده است. «ما در جهانی دیوانه زندگی میکنیم. به هنر بصری بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم؛ به طنز نیز».
نیویورک تایمز قول داد که همچنان در امر انتشار دیدگاههای روزنامهنگارانه مختلف، از جمله دیدگاههای تصویری بیشتر سرمایهگذاری کند. این روزنامه با اشاره به دریافت جایزه افتخارآمیز پولیتزر سال گذشته خود، برای به تصویر کشیدن یک سری کارتون سیاسی در مورد یک خانواده پناهنده سوری، تاکید کرد که امیدوار است در آینده نیز با کارتونیستهای خود آتش به پا کند.
تصمیم نشریه نیویورکتایمز با واکنشهای تند زیادی مواجه شده است؛ هرچند گستردگی آن به اندازه موج اعتراض اولیه پس از چاپ آن کارتون جنجالی، نبود. یک کارتونیست نشریه واشنگتن پست، حق اشتراک خود را با این نشریه باطل کرد و ضمن بیان علت آن، خواستار قیمتی پایینتر برای حق اشتراک خود شد.
نشریه نیویورک تایمز پس از چاپ کارتون جنجالی درباره رابطه ترامپ و نتانیاهو در اردیبهشت گذشته، آن را حذف و از مخاطبان خود عذرخواهی کرد؛ اما این اقدام نشریه تنها منجر به تحریک بیشتر مخالفان به نحوه عذرخواهی آنها شد. این عبارت که: «تصویر چاپ شده موهن، و چاپ آن اشتباه بود» عذرخواهی درستی تلقی نشد. در بین مخاطبانی که به شدت به این کارتون اعتراض کردند، دشمنان دیرینه این نشریه نیز دیده میشدند که صرفا به دنبال بهانهای دیگر برای حمله به نیویورک تایمز بودند و عقیده داشتند که این نشریه «همانند نئونازیها نقش مهمی در عادیسازی حرکتهای ضدیهود بازی میکنند».
یک کارتونیست اسراییلی نیز از این فرصت برای حمله به کمپین BDS (فلسطینیان علیه اسراییل) استفاده کرده و معتقد است این اعتراض صلحآمیز، نشریه تایمز را گمراه کرده است. حتی اعلام ناشر (ایجی سالزبرگر) مبنی بر الزام کارکنان بر گذراندن یک دوره آموزشی با تاکید بر مطالب ضد یهود، و نیز تعهد نیویورک تایمز در ممانعت از چاپ کارتون هنرمندانی که به استخدام این نشریه درنیامدهاند، نتوانست معترضان خشمگین را قانع کند.
آنتونیو موریرا آنتونز، کارتونیست پرسابقه با ۴۵ سال تجربه در کشیدن کارتونهای سیاسی، به سیانان گفت که کار خود را به هیچوجه ضدیهود نمیداند. او با انتقاد از یهودیهای افراطی، گفت که معتقد است آنها میخواهند اعتراض را مترادف با حرکتهای ضدیهود جلوه دهند.