شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

نبود نظارت بر صدور مجوز پیمانکاران، عامل افزایش حوادث کار

 

ابولفضل اشرف منصوری رئیس "کانون مسؤلان ایمنی و بهداشت و کار" از دلایل افزایش آمار حوادث کار خبر داد و گفت نبود نظارت بر صدور مجوز فعالیت پیمانکاران موجب خطرات بسیاری برای کارگران را فراهم می کند.

به گزارش خبرگزاری کار ایران، اشرف منصوری با انتقاد از عملکرد نهادهای مسئول صدور مجوز فعالیت برای پیمانکاران گفت: "در حال حاضر  جدی نگرفتن اصول ایمنی در فعالیتهای پیمانکاران و استفاده غلط از بیمه های مسئولیت در بالابردن آمار حوادث کار نقش بسزایی دارند".

او در این رابطه تشریح کرد: "بالا بودن آمار حوادث ناشی از کار و افراد در معرض حوادث کار در شرایطی است که با به اجرا درآمدن سیاستهای خصوصی سازی، مسئولیت اداره بیشتر محیط های کار صنعتی و خدماتی  به پیمانکاران واگذار شده است و طبیعی است که بی دقتی یا کم کاری پیمانکاران در ایمن سازی محیط کار با آمار مربوط به حوادث کار رابطه ای مستقیم پیدا می کند".
انفجار در معدن "یورت گلستان یکی از حوادثی بود که با بازتاب زیادی همراه بود. روز چهارشنبه، ۱۳ اردیبهشت، انفجاری در معدن زغال سنگ یورت واقع در آزاد شهر استان گلستان رخ داد که منجر به کشته‌شدن جمع زیادی از کارگران معدن‌ شد. نبود امکانات لازم و ایمن و ضعف و سهل انگاری  پیمانکار از دلایل عمده این حادثه عنوان شد.

آتش سوزی در پالایشگاه نفت تهران که روز جمعه ۵ آبان روی داد، یکی دیگر از حوادث حین کار بود که منجر به کشته شدن و مجروح شدن ۸ نفر شد.

منصوری درباره حوادث اخیر گفت: "تاسیسات، حوزه بسیار گسترده‌ای دارد و باید مشخص شود که تخصص پیمانکار در زمینه تاسیسات ساختمانی است یا پیمانکار تاسیسات نفتی محسوب می شود، همین مشخص نبودن امر موجب می‌شود که حوادث ناشی از کار در بخش تاسیسات، چه ساختمانی و چه در صنعت نفت و سایر صنایع مشابه بالا برود".
او با به اشاره به بی توجهی پیمانکاران به رفتارهای ناایمن گفت: "کارفرمایانی که با وجود نداشتن تخصص لازم،  بخشی را به پیمانکاران واگذار می کنند، هیچگاه  به رفتارهای نا ایمن آنها در پروژه‌های گذشته توجهی ندارند و به راحتی یک پروژه مهم را مثلا در صنعت نفت در قالب مناقصه و یا حتی ترک تشریفات به این پیمانکاران داده  و با دست خود زمینه ایجاد حادثه را فراهم می‌کنند.
به اعتقاد منصوری، نبود سختگیری و نظارت کافی بر کار کارفرمایان باعث شده که این افراد آنگونه که انتظار می رود احساس مسؤولیت نکنند. باید سخت گیری‌های بیشتری صورت بگیرد تا کارفرمایان مجبور به شفاف سازی شوند تا ضائیه ای از این ناحیه پیش نیاید.

رئیس کانون مسؤولین ایمنی و بهداشت و کار،  با بیان اینکه، کارفرما با خرید "بیمه بی نام" برای ایمنی کارگاه هزینه نمی کند، گفت: "این کارفرمایان، با این تصور که با خرید بیمه‌های بی نام دیگر مجبور نیستند برای ایمنی کارگاه هزینه کنند، جان کارگران را به امان خدا می‌سپارند و با این کار، مجوز قتل کارگرانشان را صادر می‌کنند. از همین رو، باید یکجا بالاخره با این کارفرمایان برخورد اصولی کرد تا متوجه شوند که هزینه‌ رفتارهای نا ایمن خود و پیمانکارنشان را باید بدهند".

براساس آخرین آمار منتشر شده  از سوی سازمان پزشکی قانونی ایران، در طول ۹ ماهه گذشته، ۱۲ میلیون ۶۶۹ هزار و ۳۱۷ کارگر در معرض خطر حوادث ناشی از کار بودند که از این تعداد ۱۳ هزار و ۶۳ نفر جان خود را بواسطه حوادث ناشی از کار از دست داده اند.
 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More