پلیس فتا بدون مجوز هم می تواند بر کانالهای تلگرام نظارت کند
مرتضی موسویان، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص احراز هویت گردانندگان کانالهایی که بیشتر از ۵هزار نفر فالوئر دارند توضیحاتی را ارائه داد.
به گزارش ایلنا، این آمار در پی مراجعه ۱۲هزار نفر از ادمینهای کانالهای موجود به سامانه مربوط به ثبت و هویت ادمینها و احراز هویت آمار ۶۰ درصدی از مشخصات این افراد به دست آمد.
او در خصوص چگونگی ثبت مشخصات ادمینها گفت: «هر فردی که در فضای مجازی مشغول به فعالیت است میتواند کانال خود را به ثبت برساند. این قانون برای کانالهایی است که تعداد فالوئرهایشان بیش از ۵هزار نفر است. این پروسه زمانبر نیست.»
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره نظارت وزارت اطلاعات بر روی کانالهای ثبت شده گفت: وزارت اطلاعات مواردی را دارای مسائل امنیتی است رصد میکند. او تصریح کرد: « پلیس فتا برای این نظارت نیازی به هیچ نامه و مجوزی ندارد و میتواند به راحتی همه کانالها چه آنهایی را که «شامد» یا همان شناسه یونیک را دارند و چه آنهایی که این شناسه را ندارند، تحت نظارت خود قرار دهد.» به گفتهی موسویان، گزارشهایی به صورت هفتگی در اختیار فتا قرار داده میشود.
در حال حاضر ۸۰۰ کانال «شامد» دار به دلیل تخلفات انجام شده به حالت تعلیق درآمده اند. موسویان در این خصوص گفت: « سامانهای به همین منظور در این مرکز راهاندازی شده است که با رصدکردن کانالهای ثبت شده، آنها را رتبهبندی میکنند.»
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال یادآور شد: «با وجود موتور جستجوگر دراین سامانهساماندهی به راحتی میتوان کانالها را در کمترین زمان ممکن رتبهبندی کرد.»
موسویان همچنین فیلترینگ تلگرام را به تصمیم سه قوه اصلی موکول کرد و گفت: «میتوان یک شبکه اجتماعی را در داخل کشور راهاندازی کرد که نیازی به تلگرام نباشد اما ما ترجیح میدهیم که تصمیمگیری درمورد فیلتر را به عهده سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه بسپاریم.»
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال با اعلام مخالفت درباره مسدود سازی تلگرام، مدیریت را جایگزین این عمل دانست.