کشف راز دوست داشتن حیوانات از سوی انسانها
دوست داشتن حیوانات و نگهداری برخی از آنها در محل زندگی انسان دلیل علمی دارد و از عوامل تکامل انسان بوده است.
روزنامه ایندیپندنت روز پنجشنبه 20 مهرماه در گزارشی در این باره نوشت: «محبوبیت حیوانات خانگی جدیدی که به سفارش صاحبان آنها ساخته و پرداخته میشوند، مانند سگ و گربه و خوکچه، ظاهراً چیزی بیشتر از یک مُد جدید نیست. اما علاقه به حیوانات خانگی بخشی از پیشرفت های تمدنی انسان است.
در بریتانیا حدود نیمی از خانواده های این کشور صاحب بیش از ۱۰ میلیون سگ در خانههایشان هستند. به همین تعداد گربه هم در میان حیوانات خانگی در منازل نگهداری میشود. نگهداری از حیوانات خانگی خرج و زحمت دارد. اما تعجبآور است که در طول بحران اقتصادی سال۲۰۰۸ در بریتانیا، مخارجی که برای خرید و نگهداری حیوانات خانگی در کشور هزینه و ثبت شده است حتی اندکی تغییر نکرده بود. جامعهشناسان علت را این میدانند که برای صاحبان حیوانات خانگی، آنها وسیله تزئیناتی نیستند بلکه بخشی از زندگی و خانواده آنها هستند.»
این گزارش میافزاید: «آزمایشات ژنتیکی از حیوانات خانگی امروزه میگوید که آنها در حدود ۱۵ هزار سال پیش از اجداد وحشی خود که در مناطق جنگلی زندگی میکردهاند جدا شده و به نخستین خانوادههای متشکل انسانی در دوران آغاز کشاورزی انسانها پیوستهاند.
زاد و ولد و زندگی حیوانات اهلی در میان جوامع اولیه انسانی در دوران باستان به تدریج با خلق و خوی انسانها نیز درآمیخته و حتی بر روی ژن آدمیان هم تأثیر گذاشته است که امروز به شکل علاقه به حیوانات و نگهداری گونههای رام شده آنها خود را نشان میدهد.»