کشف ردپای نخستین دایناسورهای گوشتخوار از دوران ژوراسیک
دانشمندان علوم طبیعی رد پای بر جای مانده از نخستین دایناسورهای گوشتخوار را در آفریقای جنوبی کشف کردهاند. به گفتهی این دانشمندان، این دایناسورهای عظیمالجثه در حدود ۲۰۰ میلیون سال پیش بر روی کره زمین در قاره آفریقا می می زیسته اند و اجداد دایناسورهای «تیرانوسوروس رکس» بودهاند.
روزنامه ایندیپندنت در بخش علمی خود امروز پنجشنبه ۴ آبان در گزارشی در این مورد نوشت: "این دایناسورهای گوشتخوار دارای پاهای سهانگشتی بودهاند و آثار رد پای فسیلشده آنها در آفریقای جنوبی در ساحل یک رودخانه در نزدیکی کشور لسوتو پیدا شده است. دانشمندان دایناسورشناس میگویند طول این گوشتخواران اولیه در حدود ۹متر و ارتفاع آنها بیش از ۳متر بوده است.
آنها چهار برابر حجم یک شیر امروزی را داشتهاند و بزرگترین حیوانات گوشتخواری بودهاند که تاکنون در تاریخ مطالعه حیات روی کره زمین شناسایی شدهاند.
دکتر فابیان نول سرپرست بریتانیایی گروه تحقیقات در مورد این دایناسورها از دانشگاه منچستر میگوید:"این کشف جدید بسیار حائز اهمیت است، زیرا اکنون مشخص کرده است که چه حیوانات گوشتخواری در آفریقا زندگی میکردهاند. این نخستین دایناسوری است که در زمان مربوط به حیات آن در میان سایر دایناسورهای گیاهخوا،ر با گوشتخواری ادامه زندگی میداده است. مهمترین بخش از این کشف جدید تعلق این دایناسور گوشتخوار به دوران ژوراسیک است که تاکنون فرض بر این بوده همه دایناسورهای آن دوران گیاهخوار بودهاند. هر انگشت پای این دایناسور ۵۷ سانتیمتر بوده است".