۷ میلیون نفر در کشور تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند
طاهر موهبتی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران از ۷ میلیون نفری خبر داد که در کشور تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند.
به گزارش ایسنا، طاهر موهبتی روز چهارشنبه ۱۲مهرماه با اعلام آمار تعداد افراد بیمه شده در کشور گفت: «حدود ۳۸ میلیون نفر در ایران تحت پوشش بیمه سلامت هستند که در این میان صندوق روستاییان با ۲۲ میلیون نفر بیشترین حجم را دارد؛ اما در حال حاضر ۷ میلیون نفر در کشور نیستند.»
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به تعداد افراد بیمه نشده خاطر نشان کرد: در حال حاضر توانستم که در حدود ۱۱ میلیون نفر را که توانایی پرداخت حق بیمه نداشتند را بیمه رایگان کنیم.
او در ادامه خاطر نشان کرد: «در حال حاضر در صندوق بیمه همگانی ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بیمه شدهاند که این افت موجود نشان دهنده این است که بخشی از جامعه تحت پوشش بیمه نیستند ولی وقتی بالقوه نگاه میکنید همه ایرانیان تحت پوشش حساب میشوند.»
موهبتی با اشاره به ماده ۱۹ لایحه برنامه ششم توسعه که پیشبینی کرده، تولیت نظام سلامت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متمرکز شود خاطر نشان کرد: پوشش اجباری بیمه سلامت برای تمامی ایرانیان یکی ازمهمترین موارد در بیمه سلامت است اما نیازمند اعتبار بوده و باید در رویکرد بودجه سال ۹۷ برای آن فکر اساسی کرد.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران همچنین با اشاره برقراری نظام ارجاع الکترونیک در کل کشور تا ئایان سال دوم برنامه ششم توسعه خاطر نشان کرد: استان گلستان نخستین استانی است که شاهد اجرای استقرار نظام ارجاع الکترونیک در آن هستیم.
براساس اظهارات موهبتی در حال حاضر این طرح در سه شهرستان آققلا، علیآباد کتول و بندر ترکمن شروع شده و تا پایان آبان قرار است به صورت کامل در تمامی شهرهای زیر بیست هزار نفر و روستاها اجرایی شود.
طاهر موهبتی همچنین با اشاره به بیمه اتباع بیگانه در کشور گفت: در حال حاضر حدود یکمیلیون نفر از اتباع بیگانه تحت پوشش بیمه هستند.
او درباره بیمه شدن تمامی اتباع بیگانه در کشور خاطر نشان کرد: در برنامه ششم به صورت کامل به بیمه شدن این افراد نیز توجه شده و ما در تلاشیم بتوانیم با تصویب هیأت دولت، عملیات اجرایی پوشش بیمهای اتباع بیگانه را نیز در کشور اجرایی کنیم.
به گفته مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایرانیان در حال حاضر ۹۵ درصد از بودجه بیمه سلامت توسط دولت تامین میشود.
اگر چه موهبتی از اجرای طرح بیمه سلامت با چشم اندازی روشن و امیدوار کننده سخن میگوید اما این طرح هنوز برای برخی از مسؤولان و کارشناسان حوزه بیمه با اشکالاتی روبروست. رسول خضری یکی از منتقدان به این طرح است.
او دو روز پیش دهم مهرماه، از نحوه همپوشانی بیمه ای در کشور انتقاد کرد و گفت: در حال حاضر همپوشانی بیمهای بسیار زیاد است و برخی افراد از چندین دفترچه بیمه درمانی استفاده می کنند که لازم است روشی برای کنترل همپوشانیها در حوزه بیمه درمانی اتخاذ شود اما هنوز این ضعف در سیستم بیمهای حوزه سلامت وجود دارد.
خضری با اشاره به شرایط نامناسب صندوقهای بیمهای خاطر نشان کرد: بیمهها به شدت به حوزه سلامت بدهکار هستند که این موضوع تاثیر بسیاری در ارائه خدمات به مردم دارد.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با تأکید بر کارآمدی بیمههای درمانی نیز گفت: بیمهها باید کارآمد شوند و نواقص سازمان های بیمه گر رفع شود. وزارت بهداشت در اجرای طرح تحول سلامت می بایست کارآمدسازی بیمه ها را در نظر می گرفت چرا که اجرای این طرح بدون در نظر گرفتن تجمع بیمه و یکدستی بیمه ناقص است.
بنابر اصل ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، ازکارافتادگی، بیسرپرستی، درماندگی، حوادث و سوانح، نیاز به خدمات بهداشتی درمانی و مراقبتهای پزشکی به صورت بیمه و غیره، حقی است همگانی که دولت موظف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایتهای مالی فوق را برای یک یک افراد کشور تأمین کند.