جوادی : یزدانی مثل امامعلی حبیبی نترس است
عضو کمیته فنی فدراسیون کشتی با تمجید از حسن یزدانی دارنده مدال طلا المپیک ریو برزیل و قهرمان بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی گفت: به کادر فنی تیم ملی درباره برخی از کشتی گیران کمکار هشدار دادهایم.
ابراهیم جوادی درباره نتیجه گیری تیم ملی کشتی آزاد ایران در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی گفت: رقیب اصلی ما در این رقابتها آذربایجان به عنوان میزبان مسابقات بود. آنها با تمام توان به این مسابقات آمده بودند و مانند ما مجبور نبودند در دو رویداد قهرمانی آسیا و بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی به دنبال نتیجه باشند. ما به دلیل حضور توامان در این دو رویداد که با فاصله بسیار کم برگزار شد مجبور بودیم با دو ترکیب مختلف در این رقابتها حاضر شویم. البته فقط میثم نصیری بود که هم به رقابتهای آسیا و هم به بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی اعزام شد.
وی افزود: اگر ما نیز تنها در یکی از این رویدادها حاضر می شدیم تمام توانمان را به کار می گرفتیم و قطعا نتیجه خیلی بهتری را کسب می کردیم. با این حال شورای فنی از نتایج تیم ملی در هر دو رویداد راضی است و با توجه به نزدیکی این دو رویداد به هم و فشاری که به کادرفنی وارد شد، از عملکرد تیم ملی رضایت داریم.
عضو کمیته فنی فدراسیون کشتی در ادامه درباره ارزیابی خود از عملکرد آزادکاران ایران در رقابتهای همبستگی کشورهای اسلامی، گفت: به اعتقاد من ستاره ما در این مسابقات حسن یزدانی بود که موفق شد قهرمان المپیک لندن را در کشور خودش مقتدرانه ضربه فنی کند. در دیدار فینال هم دیدید که چطور نایب قهرمان المپیک ریو را کلافه کرد و توانست او را قاطعانه شکست دهد. یزدانی طوری حریفانش را میبرد که آنها را شرمنده میکند و دیگر حرفی برای گفتن باقی نمیگذارد.
جوادی همچنین در پاسخ به این سوال که شیوه مبارزه حسن یزدانی شبیه کدام یک از کشتیگیران ایران در گذشته است و این که آیا بهتر از یزدانی در کشتی آزاد ایران داشتهایم یا خیر؟ گفت: در چند سال گذشته که بهتر از یزدانی در کشتی ایران نداشتیم، اما در سالیان خیلی دور امامعلی حبیبی هم مثل یزدانی جسور و نترس کشتی می گرفت. البته باید زمان را هم در نظر گرفت، چرا که در آن زمان مربی مانند خادم در راس تیم ملی نبود. البته بلور مربی خیلی خوبی بود، ولی اطلاعاتش مانند همه مربیان به روز نبود و کشتیگیران به شکل سنتی برای حضور در مسابقات تمرین داده میشدند. اگر حبیبی هم آن طور کشتی می گرفت به خاطر سیستم بدنی، استعداد بالا و نگرش خودش بود وگرنه بلور او را به این شکل تربیت نکرده بود.
دارنده چهار مدال طلای جهان و یک برنز المپیک با تاکید بر این که به غیر از حبیبی نمی توانیم هیچ کشتیگیری را شبیه حسن یزدانی بدانیم، گفت: به نظر من حتی توانایی یزدانی بیشتر از امامعلی حبیبی است. البته این موضوع را همان طور که گفتم با توجه به شرایط امروز می گویم. جنگندگی و شهامت حسن یزدانی در دنیا بی نظیر است. البته او با این حال نیاز به تجارب بیشتری هم دارد. باخت یزدانی در جام جهانی تلنگر بسیار خوبی برای او بود و توانست خودش را به موقع جمع و جور کند. یزدانی به قدری جنگنده است که حریفانش را به اصطلاح حلوا میکند! این که یزدانی مدام حمله میکند و دوست دارد سریع کار را تمام کند خیلی خوب است، اما دیدیم که در جام جهانی مقابل تیلور آمریکایی که یک جوان بسیار آماده بود کارش گره خورد. همان طور که حبیبی هم در المپیک ۱۹۶۰ چند پوئن از حریف آمریکایی جلو بود، اما به یک باره ضربه فنی شد.
جوادی در ادامه گفتوگو با ایسنا، درباره عملکرد ضعیف برخی از آزادکاران تیم ملی همچون یونس سرمستی، آزادکار وزن ۵۷ کیلوگرم ایران در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی، گفت: وقتی فدراسیون و کادرفنی همه کار برای کشتیگیر میکنند و هر گونه هزینه ای را روی او انجام میدهند، اما خود آن کشتیگیر نمیخواهد پیشرفت کند، جای تاسف دارد. سرمستی، کشتیگیر با تجربهای است اما چند سال است که در همین سطح باقی مانده است و شورای فنی از دعوت کشتیگیران این چنینی به تیم ملی ممانعت به عمل خواهد آورد. درباره سرمستی کادرفنی تیم ملی باید تجدید نظر کند و ما قطعا به کادرفنی درباره کشتیگیرانی مانند سرمستی هشدار میدهیم که سیاست خود را در قبال آنها تغییر دهد.