سخنگوی رییسجمهوری افغانستان: طالبان در پروسه صلح، بهانهجویی و وقتکشی میکنند
سخنگوی رییسجمهوری افغانستان میگوید، با آزادی «خطرناكترين» اعضای گروه طالبان، هيچ بهانهای نزد این گروه برای «بهانهجویی و وقتکشی» در پروسه صلح این کشور باقی نمانده است.
صدیق صدیقی، میگوید «گروه طالبان که نمایندگی هيچ بخشی از ملت ما را به عهده ندارد، از خشونت دست کشیده و خواست مردم افغانستان را برای ختم جنگ بپذيرند».
بهتر است، تا طالبان واقعيتهای امروز افغانستان را درک کنند. طرف اصلي شان، دولت جمهوري اسلامي افغانستان است كه از اكثريت قاطع مردم افغانستان نماينده گي مي كند. اظهارات اخير طالبان، متاسفانه، ادامهی بهانه جويي و وقت كشي آنها در پروسهی صلح است.
— Sediq Sediqqi (@SediqSediqqi) August 15, 2020
سخنگوی رییسجمهوری افغانستان، شنبه ۲۵ اسد/مرداد ماه، در رشته توییتی افزوده است که طرف اصلی گروه طالبان، «دولت جمهوری اسلامی افغانستان است كه اكثريت قاطع مردم افغانستان را نمايندگی میكند.»
حکومت افغانستان درحالی گروه طالبان را به بهانهجویی در روند صلح افغانستان متهم میکند که این گروه با صدور بیانیهای، اظهارات اشرف غنی در مورد آزادی ۴۰۰ زندانی طالبان را محکوم و سخنان رییس جمهوری افغانستان را مانعی در برابر صلح خوانده است.
گروه طالبان در بیانیهای روز شنبه ۲۵ اسد/مرداد گفته است «اشرف غنی در گفتوگو با تحلیلگران و رسانههای آمریکایی ادعا کرده است که زندانیان رها شده امارت اسلامی طالبان، امنیت جهان را تهدید میکنند و به قاچاق مواد مخدر و خدانخواسته جرایم اخلاقی محکوم بودند.» گروه طالبان در این بیانیه گفته است که افراد این گروه «برای هیچ کشور خارجی تهدید و خطر نبودند و نیستند، بلکه به این جرم گرفتار و مجازات شده بودند که خواهان حق مشروع آزادی و استقلال بودند.» گروه طالبان تصریح کرده است که «اداره استخبارات/سازمان امنیت و اطلاعات به زندانیان طالبان تهمتهای مختلف زده است.»
اشرف غنی، اخیرا در نشست مجازی که از سوی روابط خارجی ایالات متحده آمریکا برگزار شد در جمعی از تحلیلگران و خبرنگاران گفته است که حکومت این کشور با آزادی ۴۰۰ زندانی طالبان، قیمت گزافی را برای صلح پرداخته است.
صدیق صدیقی این اظهارات گروه طالبان را «بهانهجويی و وقت كشی آنها در پروسه صلح» عنوان کرده است.
حکومت افغانستان پنجشنبه هفته گذشته، در پی پیشنهاد لویه جرگه مشورتی صلح و فرمان اشرف غنی، از میان ۴۰۰ زندانی باقیمانده طالبان، ۸۰ تن از آنها را از زندان پلچرخی کابل آزاد کرد.
طبق اعلام دو طرف، با تکمیل روند آزادی زندانیان، مذاکرات بینالافغانی در دوحه، پایتخت قطر آغاز خواهد شد.
حکومت افغانستان و گروه طالبان یکدیگر را متهم به بهانهجویی و ایجاد مانع در برابر صلح میکنند.