ربایش حبیب اسیود؛ ترکیه ۱۱ نفر را به ظن جاسوسی برای ایران بازداشت کرد
به دنبال ربوده شدن حبیب اسیود، رهبر پیشین جنبش النضال، و انتقال او به ایران، سازمان اطلاعات ترکیه (میت) اعلام کرد تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کرده و تاکنون ۱۱ شهروند این کشور به ظن جاسوسی برای حکومت ایران بازداشت شدهاند.
روزنامه «صباح» چاپ ترکیه روز دوشنبه ۲۴ آذرماه گزارش داد که سازمان اطلاعات این کشور ۱۱ نفر را که عضو شبکه قاچاق مواد مخدر ناجی شریفی زیندشتی بوده و در ربودن حبیب چعب، معروف به اسیود، نقش داشتند بازداشت کرده است. بخشهایی از گزارش این روزنامه به نقل از شبکه خبری تیآرتینقل شده است.
یک روز پیشتر روزنامه واشینگتنپست به نقل از یک مقام ترکیه گزارش داده بود که عملیات ربودن این چهره مخالف جمهوری اسلامی و انتقال او به ایران با دستور نهادهای اطلاعاتی حکومت ایران و از طریق باند یک قاچاقچی مشهور مواد مخدر صورت گرفته است.
بر اساس گزارش رسانههای ترکیه، فریب دادن و کشاندن حبیب اسیود از سوئد به ترکیه از طریق یکی از زنان سابق او انجام شده است.
بنابر هر دو گزارش، حبیب اسیود روز نهم اکتبر (۱۸ مهر) پس از رسیدن به ترکیه و در پی ملاقات با این زن که یک روز قبل از او به استانبول سفر کرده بود، ربوده و به ایران منتقل شد.
به نوشته واشینگتنپست، این مخالف سیاسی جمهوری اسلامی پس از مراجعه به یک ایستگاه پمپ بنزین در منطقه «بیلیک دوزو» در استانبول که محل ملاقات او با این زن ایرانی بود، توسط چندین نفر از اعضای تیم آدمربایی ربوده و سپس با خودرویی به صورت دست و پا بسته به استان وان در شرق ترکیه منتقل شد.
بر اساس همین گزارش، ناجی شریفی زیندشتی، قاچاقچی مواد مخدر، این فعال سیاسی را از استان وان به ایران منتقل کرد.
بر اساس اطلاعیه سازمان اطلاعات ترکیه، ۱۱ فردی که توسط پلیس بازداشت شدهاند تبعه ترکیه هستند و با اتهامهایی از جمله «استفاده از سلاح... برای سلب آزادی فرد با فریب او» مواجهاند
زیندشتی نیز که اکنون آزاد است احتمالا در ایران به سر میبرد.
سابقه بازداشت زیندشتی در ترکیه
ناجی شریفی زیندشتی پیش از این در سال ۱۳۹۷ به همراه ۹ نفر از اعضای گروهش توسط پلیس ترکیه بازداشت شده بود.
روزنامه «حریت» این کشور در همان زمان نوشت که او در دادگاههای محاکمه صدها نفر از کسانی که متهم به براندازی حکومت رجب طیب اردوغان بودهاند نیز به عنوان شاهد حاضر بوده است.
واشینگتنپست اشاره کرده که احتمالا این قاچاقچی در قتل مسعود مولوی وردنجانی، منتقد حکومت ایران، در سال ۱۳۹۸ و نیز سعید کریمیان، مدیر گروه تلویزیونی جم، در سال ۱۳۹۶ نقش داشته است. رویترز پیشتر به نقل از مقامهای ترک گزارش داده بود دو مامور اطلاعاتی در کنسولگری ایران، آمر ترور مسعود مولوی وردنجانی بودهاند.
بر اساس گزارش روزنامه صباح، زیندشتی از قاچاقچیان برجسته مواد مخدر است که سال ۲۰۰۷ میلادی در جریان یک پرونده در ایران به اعدام محکوم شد، اما به ترکیه گریخت.
زیندشتی با جرایم متعددی از جمله قاچاق مواد مخدر، ایجاد سازمان مسلح جنایتکار، آدمربایی و آدمکشی به حبس ابد متهم شده بود.
این گزارشها در حالی منتشر میشود که روابط تهران و آنکارا پس از جریان گرفتن جنگ قرهباغ، دچار تنش شده است. طی چند روز گذشته شعرخوانی رجب طیب اردوغان در باکو، پایتخت آذربایجان، موجب واکنش مقامهای سیاسی و دیپلماتیک ایران شد.