رسانههای نزدیک به سپاه معاون مستعفی وزارت بهداشت را به دادن اطلاعات به بیگانگان و مخالفت با خواست خامنهای متهم کردند
به دنبال انتشار نامه سرگشاده استعفای رضا ملکزاده که سوء مدیریت سعید نمکی، وزیر بهداشت، را عامل مرگ هزاران ایرانی بر اثر ابتلا به کرونا عنوان کرد، رسانههای نزدیک به سپاه پاسداران، ملکزاده را به مخالفت با فرمانهای علی خامنهای برای گسترش طب اسلامی و دادن اطلاعات به بیگانگان متهم کردند.
در یادداشتی که رسانههای نزدیک به سپاه پاسداران، از جمله خبرگزاری فارس و وبسایت مشرق، یک روز بعد از انتشار نامه سرگشاده ملکزاده، منتشر کردند، او متهم شده است که در جریان انجام مطالعات بالینی، اطلاعات ایرانیان را به «بیگانگان» ارائه کرده است.
خبرگزاری فارس همچنین با تاکید براینکه ملکزاده «مخالف سرسخت» اجرایی شدن بندهای ۱۲ و ۱۴ ابلاغیه سیاستهای کلی نظام بهداشت از سوی رهبر جمهوری اسلامی است، نوشت که در این بندهای ابلاغیه سیاستهای کلی نظام بهداشت، علی خامنهای «خواستار توجه به طب ایرانی اسلامی و خروج از سلطه سازمان بهداشت جهانی» شده است.
فارس با تاکید براینکه ملکزاده «از مخالفان جدی انواع درمانهای طب سنتی و ایرانی از جمله حجامت» بوده است، از او به عنوان «تنزلدهنده رتبه طب سنتی از معاونت به دفتر طب سنتی در وزارت بهداشت» نام برد و افزود که معاون مستعفی تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت «مقاومت و اقدامات زیادی علیه روشهای بومی و سنتی دلسوزان و فعالین طب ایرانیاسلامی در ۸ ماه گذشته برای درمان کرونا انجام داده است.»
اشاره این خبرگزاری به بخشی از نامه معاون مستعفی وزارت بهداشت است که در آن ملکزاده اظهارات نمکی درباره تاثیر داروهای گیاهی بر درمان کرونا را «ادعایی بی اساس» و «بدون هیچ مبنای علمی و پژوهشی و مطالعات بالینی کافی» و عوامفریبی خواند.
در بخشی دیگر از یادداشت منتشر شده در رسانههای نزدیک به سپاه پاسداران، آمده است که «درباره مطالعات کوهورت که ملکزاده به آن افتخار کرده نیز انتقادات مهمی هم وجود دارد».
ملکزاده در فاصله سالهای ۶۹ تا ۷۲ وزیر بهداشت در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی بود و پس از دوره وزارت، سرپرستی مطالعاتی را با هدف شناسایی علل سرطانها، بهویژه سرطانهای دستگاه گوارش فوقانی و سرطان مری و معده، بر روی جمعیتی بیش از ۵۰ هزار نفر بر عهده داشت.
مطالعات همگروهی یا کوهورت نوعی مطالعه بالینی است که در پزشکی، علوم اجتماعی، علوم آماری و اکولوژی کاربرد دارد و پس از آن، مطالعات کوهرت پرشین در ایران با مشارکت دانشگاههای علوم پزشکی بر روی جمعیت ۲۰۰ هزار نفری همه نژادهای ایرانی آغاز شد.
خبرگزاری فارس انجام این مطالعات را نیز بخشی از اتهام ملکزاده عنوان کرد و نوشت که طی آن نیز از سوی ملکزاده «مجموعهای از ۴ مطالعه در سنین مختلف با اهداف متفاوت شامل کوهورت نوزادان، نوجوانان، سالمندان و بالغین انجام شده و در هر یک، تاثیر عوامل مختلف بر بیماریهای آن گروه سنی اطلاعات جمعآوری، طبقهبندی و در اختیار بیگانگان قرار داده شده است».
ملکزاده در نامه روز جمعه خود، خطاب به نمکی با تاکید براینکه « اصولا کسانی می توانند حیطه تحقیقات پزشکی ایران را به نقد و چالش بکشند که خود محقق ملی یا بین المللی بوده، ارکان و نظام تحقیقات را به خوبی بشناسند»، نوشت «اظهارات و هجمه شما به تحقیقات علوم پزشکی و تلاشهای شبانهروزی شمار زیادی از محققان بیادعا» میتواند «ناشی از عدم شناخت شما از عرصه تحقیقات به طور کلی و پیشرفتهای علوم پزشکی در ایران به طور خاص باشد».
معاون مستعفی وزارت بهداشت در نامه استعفای خود مدیریت وزیر فعلی بهداشت را «بسیار غلط» و «پرنقص» و سبب مرگ هزاران نفر بر اثر کرونا خواند و نوشت عدم مشورت و بیتوجهی نمکی به «متخصصان و محققان نظام سلامت موجب تلفات انسانی بسیار در ایران شده است».
ملکزاده در نامه استعفای خود نوشت که نمکی مدعی درس دادن «مدیریت بحران کرونا» به جهان شده و همین اواخر از برپاکردن معرکه «تولید واکسن در ایران» سخن گفته است.