شهبانو فرح پهلوی در پیامی از ابراز وفاداری و دوستی مردم و رهبران مصر تجلیل کرد
شهبانو فرح پهلوی در چهلمین سال درگذشت محمدرضا شاه پهلوی در پیامی به مردم و رهبران مصر، ضمن تجلیل از انور سادات و همسرش جهان سادات و مردم و دولت مصر برای ابراز وفاداری و دوستی، «مصر» را خانه دوم خود خواند و از اینکه خود، خانواده و بسیاری از هممهینان ایرانی امسال به دلیل محدودیتهای ناشی از همهگیری جهانی نتوانستند برای ادای احترام به محمدرضا شاه پهلوی به این کشور سفر کنند، ابراز تاسف کرد.
محمدرضا شاه پهلوى پس از ۳۷ سال سلطنت روز ۲۶ دی ماه سال ۱۳۵۷ ايران را ترک كرد و پس از مدتی اقامت و معالجه در مراكش، آمريكا، مكزيک و پاناما، سرانجام با استقبال انور سادات رییس جمهور وقت مصر و همسرش جهان سادات به مصر رفت و در پنجم مرداد ماه سال ۱۳۵۹ در بيمارستانی در قاهره چشم از جهان فروبست و پيكر او در مسجد الرفاعى قاهره به امانت گذاشته شد.
در چهلمین سال درگذشت محمدرضا شاه پهلوی، شهبانو فرح پهلوی در پیامی خطاب به «دوستان عزیز مصری» نوشت که من و خانوادهام و همچنین بسیاری از هممیهنان ایرانیام امسال با توجه به محدودیتهای اعمال شده به دلیل همهگیری جهانی، متاسفانه نتوانستیم در ۲۷ ژوییه، ۵ مرداد، برای ادای احترام به یاد و خاطره شوهر فقیدم، اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی به مصر سفر کنیم.
شهبانو فرح پهلوی در ادامه پیام خود یادآوری کرد که «وقتی در ۱۶ ژانویه سال ۱۹۷۹ (۲۶ دی ۱۳۵۷) از ایران خارج شدیم، اولین تماس تلفنی ما از اَسوان بود که به گرمی مورد استقبال رییسجمهور فقید انور سادات و خانم جهان سادات قرار گرفتیم.»
او در ادامه خطاب به مصریها نوشت که «بعد از اقامت کوتاه در کشور زیبای شما، من و همسرم با یک سفر طولانی و دردناک به سمت کشورهای جایگزین رفتیم. ما به دنبال یک پناهگاه امن بودیم، اما بالاتر از همه، در جستجوی مکانی بودیم که اعلیحضرت بتواند مراقبتهای پزشکی مورد نیاز خود را دریافت کند.»
شهبانو فرح پهلوی با اشاره دوره بیماری محمدرضا شاه و حضور در پاناما، افزود «در حالی که در پاناما، تاکید شده بود که شوهرم نیاز به عمل جراحی فوری دارد، اما او در چنین شرایط ناامن و نامشخص حاضر به عمل جراحی نبود» و «ما به شدت به دنبال مکانی بودیم که بتواند خدمات کامل پزشکی به اعلیحضرت ارائه کند.»
در پیام شهبانو فرح پهلوی به همراهی انور سادات، رییس جمهور وقت مصر و همسرش جهان سادات اشاره شده و آمده است: «در اوج اضطراب و آشفتگی، با دوستم جهان سادات تماس گرفتم و اوضاع وخیممان را شرح دادم. او گفت که موضوع را با رییسجمهور سادات مطرح میکند. خانم سادات طی مدت کوتاهی تماس گرفت و گفت: بیایید به مصر».
شهبانو فرح پهلوی اقدام انور سادات و همسرش جهان سادات را مورد تجلیل قرار داد و در پیام خود تاکید کرد که «این بیان برجسته شفقت، شجاعت و حسن نیت برای همیشه در قلب من حک شده است. این نخستین باری بود که از زمان ترک ایران احساس آرامش و امنیت کردیم.»
در ادامه این پیام شهبانو فرح پهلوی در توصیف رفتار انور سادات با محمدرضا شاه پهلوی را یکی ویژگیهای مردم مصر توصیف کرد، گفت: «رییسجمهور سادات با اثبات وفاداری به یک دوست، انسانیت و نجابت را بالاتر از مصلحت سیاسی قرار داد، ویژگیهایی که تا امروز تحت رهبری محتاطانه رییسجمهور عبدالفتاح السیسی، از سوی مصریها حفظ شده است.»
شهبانو فرح پهلوی در ادامه پیام خود به مردم و رهبران مصر تاکید کرد که «عشق ما به مصر و شهروندانش از چهار دهه فراتر میرود. من و خانوادهام و همچنین بسیاری از ایرانیان برای همیشه از مردم کشور بزرگ شما سپاسگزاریم، برای مهمان نوازی و پناهگاهی که به ما نشان دادید.»
شهبانو فرح پهلوی در پایان پیام خود تاکید کرد که «من مشتاقانه منتظر روزی هستم که محدودیتهای مسافرتی برداشته شود و ما بتوانیم یک بار دیگر در کشوری که به نظر ما خانه دوم ما است، پا بگذاریم» و «تا آن زمان بهترین آرزوهایم را برای سلامت، امنیت و سعادت شما ارسال میکنم. زنده باد مصر.»
شهبانو فرح پهلوی، پیشتر نیز در پیامی به مناسبت «چهلمین سالروز درگذشت شاهنشاه فقید ایران»، نتیجه بیش از چهار دهه استقرار جمهوری اسلامی در ایران را فساد و فقر گسترده، کشتار و اعدام معترضان،واگذاری بخشهایی از ایران به کشورهای دیگر، بی ارزش شدن پول ملی و بحران محیط زیست توصیف کرد و گفت: شاهنشاها نیستید تا ببینید که در این چهل سال در نتیجه سوء رفتارها، ندانم کاریها و فسادها، ایران شما، یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان، امروز تبدیل به کشوری با اکثریتی فقیر، محتاج و گرسنه شده است.