معاون آموزشی وزارت علوم: هیچاجباری برای بازگشایی دانشگاهها از مهر ماه نیست
همزمان با اظهارات اسحاق جهانگیری، معاون اول روحانی، درباره لزوم طراحی روشهای متفاوت برای مدارس و دانشگاهها در سال تحصیلی آینده، علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم، نیز اعلام کرد که هیچ اجباری بر بازگشایی دانشگاههای کشور از ابتدای مهرماه نیست و دانشگاههای مواجه با چالشهای کرونایی میتوانند ترم تحصیلی خود را از بهمنماه آغاز کنند.
مقامهای وزارت علوم پیشتر اعلام کرده بودند که برای پایان سال تحصیلی فعلی برخی از دانشگاه در روز ۱۷ خرداد بازگشایی میشوند و این درحالی است که اعلام بازگشایی مدارس از شنبه گذشته و عدم استقبال دانش آموزان و خانوادههایشان، در عمل به برگزاری جلسات رفع اشکال با حضور اندک شما دانشآموزان تبدیل شد.
اکنون سخنان مقامهای ارشد دولتی بر وضعیت مدارس و دانشگاهها در سال تحصیلی آینده متمرکز شده و بنابر سخنان روز چهارشنبه اسحاق جهانگیری دلیل آن برآوردهایی در خصوص تداوم شیوع کرونا در ماههای آینده و شدت گرفتن آن پاییز و زمستان آینده است.
چنانکه جهانگیری با تاکید بر احتمال شیوع شدید ویروس کرونا در پاییز آینده، گفت: هنوز ابعاد مختلف این ویروس ناشناخته است و با وجود آنکه تصور میکردیم تا حد زیادی در ایران کنترل شده، اما به یکباره چهره خشنی از این ویروس در استان خوزستان مشاهده شد.
اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی عصر چهارشنبه سی و یکم اردیبهشت ماه در نشست با معاونان و مدیران ارشد آموزش و پرورش گفت که هماکنون روزهای پایانی سال تحصیلی را سپری میکنیم و امتحانات مطابق با برنامهریزیهای برگزار خواهد شد اما برای سال تحصیلی آینده باید سناریوهای احتمالی مختلف را بررسی کنیم و روشهای متفاوت از روال عادی تشکیل کلاسهای درس در نظر بگیریم.
او تاکید کرد که دیگر امکان برگزاری کلاسهای آموزشی با تراکم و تجمع دانشآموزان نیست و باید راهکارهای متفاوت برای سال تحصیلی آینده در نظر بگیریم از جمله اینکه در صورت برگزاری کلاس درس چه تعداد از دانشآموزان میتوانند در یک کلاس باشند و چند روز از هفته امکان کلاس حضوری وجود دارد و چند روز از طریق فضای مجازی برگزار خواهد شد.
معاون اول روحانی تاکید کرد که این امکان وجود دارد که وضعیت از این که هست بدتر شود اما حتی در خوشبینانهترین حالت هم تصور اینکه شرایط به گذشته باز گردد تصور نادرستی است.
او گفت که تا پیش از شیوع کرونا اینکه دانشآموزان به دلیل آسیبهای احتمالی تلفن همراه به مدارس نبرند یک دغدغه برای مسئولان مدارس بود اما امروز مدرسه به درون تلفن همراه آمده است و نباید این تغییرات را ساده تلقی کنیم.
همزمان علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم، گفت که اولویت اصلی وزارت علوم بر بازگشایی ترم تحصیلی جدید دانشگاههای کشور از ابتدای مهرماه است اما هر دانشگاه بنا بر ویژگیهای دانشجویی خاص خود میتواند این کار را انجام دهد.
معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه در برخی از دانشگاههای کشور بیش از ۵۰ درصد از دانشجویان را افراد غیربومی تشکیل میدهند، گفت که همین مساله امکان بازگشایی مراکز آموزش عالی را به دلیل خطراتی که از جانب خوابگاهها احساس میشود، دشوار کردهاست.
خاکی صدیق گفت مسئولان دانشگاههایی که بیش از ۵۰ درصد از دانشجویانشان غیربومی هستند نیز خواستار بازگشایی ترم جدید از ابتدای بهمنماه هستند. به گفته او، شرایط در دانشگاههای پیام نور و دانشگاههای غیردولتی چون دانشجویانشان بومی هستند با دانشگاههای دولتی متفاوت است.
خاکی صدیق تاکید کرد که به همین دلیل، امکان اجرای یک سیاست واحد در بین دانشگاههای کشور نیست و برای هر دانشگاه بر اساس ویژگی و بافت دانشجویی آن باید برنامهریزی شود.
در همین حال، اکبر صفوی، مدیرکارگروه آموزش الکترونیک وزارت علوم، با تاکید براینکه تصوری از پایان کرونا وجود ندارد، خواستار تقویت زیرساختهای آموزش غیرحضوری و مجازی در کشور شد.
او گفت که با شرایط جدیدی که در کشور بر اثر شیوع ویروس کرونا به وجود آمده نظام آموزشی کشور چارهای جز این ندارد که به سمت آموزشهای مجازی و غیرحضوری حرکت کند.
صفوی گفت که طی دو هفته آینده درباره شکل همزمان آموزش حضوری و غیرحضوری در سطح دانشگاههای کشور تصمیم نهایی اتخاذ میشود.