انتقاد نماینده مجلس از سیاست «شل کن و سفت کن» در قبال کرونا؛ هشدار درباره احتمال دو برابر شدن مرگومیر
همزمان با هشدار یک عضو ستاد مقابله با کرونا درباره احتمال افزایش فوتیهای روزانه این بیماری تا دو برابر، یک عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت مجلس سیاستهای هشت ماه گذشته دولت را «شل کن و سفت کن» خواند و درباره وقوع پیکهای بعدی کرونا هشدار داد.
محمدعلی محسنی بندپی، نماینده مجلس، روز پنجشنبه ۲۴ مهرماه ضمن تاکید بر ادامه دورکاری به خبرگزاری ایلنا گفت: «اگر سیاستهای شل کن و سفت کن را کنار بگذاریم فکر میکنم این دوره میتواند دوره آخر باشد، اما اگر همین روشی که طی هشت ماه گذشته داشتیم را پیش بگیریم، نه تنها پیک چهارم، بلکه پیک پنجم، ششم، هفتم و غیره را خواهیم داشت.»
او افزود: «نباید تحت هیچ شرایطی از سیاستهای پیشگیرانه و سختگیرانه عقبنشینی کنیم.»
روز چهارشنبه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در اقدامی کمسابقه محدودیتهای مربوط به کرونا را تشدید و سفر از و به تهران، کرج، اصفهان، مشهد و ارومیه را موقتا تا ظهر یکشنبه ممنوع کرد.
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران، ابراز امیدواری کرده این سیاست تاثیرگذار باشد؛ با این حال علیرضا رییسی، معاون وزارت بهداشت، میگوید: «رعایت کمتر از ۸۰ درصدی پروتکلهای بهداشتی اثربخشی لازم را ندارد.»
همزمان مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا هشدار داده در صورت ادامه سفرها احتمالا شمار فوتیها تا دو برابر افزایش یابد.
مطابق آماری که سخنگوی وزارت بهداشت روز چهارشنبه ارائه کرد، جانباختگان روزانه ۲۷۹ نفر بودند؛ اما عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس میگوید آمار رسمی دولت تنها کسانی را حساب میکند که در مراکز درمانی جانشان را از دست میدهند.
اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا، نمایندگان مجلس و مسئولان دولت همچنان هشدارها درباره پر شدن تختهای بیمارستانها در روزهای گذشته را تکرار میکنند.
مسعود مردانی در این زمینه به کانال خبری «امتداد» گفته است باید «محدودیتهای قاطع» اجرا شود. او اشاره کرد عمده بیمارستانهای مختص کرونا اصلا تخت خالی ندارند و بخشهای آیسییو هم شرایط مشابهی دارند.
او همچنین اشاره کرده جهش ویروس کرونا از دو ماه قبل موجب افزایش سرایت آن تا ۹ برابر شده است.
وزیر بهداشت: زنان بیشتر تحت فشارند
سعید نمکی، وزیر بهداشت، میگوید زنان طی ماههای گذشته و در بحران کرونا بیشتر از مردان تحت فشارهای این بیماری قرار گرفتهاند.
او در همین زمینه گفت: «مشخص شده میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در مردان بیشتر است، اما زنان بیش از مردان بار عواقب روانی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از این همه گیری را به دوش میکشند .»
نمکی ضمن اشاره به حضور بیشتر زنان در کادر درمان «مخاطرات سلامت جسم و روان» برای آنها را جدی خواند.
مطابق آخرین آمار وزارت بهداشت ایران، تاکنون بیش از ۵۱۳ هزار نفر در کشور به کرونا مبتلا شدهاند که از آن میان بیش از ۲۹ هزار نفر جان باختهاند.