وزارت بهداشت: ۱۵ تا ۳۵ درصد خانوارها به دلیل تبعات اقتصادی کرونا مصرف اقلام غذایی را حذف کرده یا کاهش دادند
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت که تبعات اقتصادی کرونا سبب شده بین ۱۵ تا ۳۵ درصد خانوارها در کشور، مصرف اقلام غذایی را حذف کرده یا کاهش دادهاند.
زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، افزود که حذف اقلام غذایی در ۱۵ تا ۳۵ درصد خانوارها، هشداری است که باید به آن توجه کرد چون به دلیل «کاهش درآمد خانواده» و افزایش قیمت مواد غذایی، اقلام غذایی از سفره مردم حذف شده و اگر اقدامات لازم را انجام ندهیم، روند مدیریت کرونا کامل نمیشود.
این درحالی است که به گفته عیسی منصوری، معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان شیوع کرونا در ایران حدود شش میلیون نفر از کرونا آسیب دیدهاند و حدود یکونیم میلیون نفر به علت کرونا کار خود را از دست دادهاند.
زهرا عبداللهی با تاکید بر اینکه «به دلیل تبعات اقتصادی ناشی از کرونا، بحث ناامنی تغذیه و سوءتغذیه بیشتر خواهد شد»، گفت که در حال حاضر، مادران باردار و کودکان زیر پنج سال مبتلا به سوءتغذیه شناسایی شده و به سازمانهای حمایتی معرفی میشوند تا کمک تغذیهای دریافت کنند.
این مقام وزارت بهداشت درباره اقدامات تغذیهای وزارت بهداشت در دوران کرونا، گفت که در حال حاضر با کمک وزارت رفاه برنامه کمک معیشت را برای چند استان محروم انجام میدهیم تا بر اساس آن، کودکان زیر پنج سال نیازمند را شناسایی کنیم تا ماهانه مبلغی برای آنها ارسال شود، اما این اقدامات کافی نیست.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت آمار کامل تعداد کودکان و مادرانی که در دوره شیوع کرونا و به دلیل پیامدهای اقتصادی آن دچار سوءتغذیه شدهاند را اعلام نکرد ولی گفت که تاکنون ۵۰ هزار کودک زیر پنج سال دچار سوءتغذیه فقیر و ۶۷ هزار مادر باردار فقیر را در بخش بهداشت شناسایی کردیم که کمیته امداد آنها را تحت پوشش قرار داده است.
عبداللهی افزود که هنوز «تعداد زیادی» از زنان و کودکان باقی ماندهاند که باید با همکاری و همت دانشگاهها و کمک گرفتن از خیرین و سمنها، شناسایی شوند.
دولت روحانی در جریان شیوع کرونا طرح حمایتی ویژهای برای حمایت از مردم به جز یک مورد پرداخت یک میلیون تومانی اجرا نکرد و طرحهایی برای اعطای تسهیلات بانکی نیز ارائه کرد اما گزارش دقیقی از میزان اجرای آن ارائه نشده است.
مقامهای ارشد جمهوری اسلامی از جمله حسن روحانی و معاون او، اسحاق جهانگیری، تاکید دارند وجود کالا در بازار در چنین شرایطی نشانه مدیریت خوب شرایط است. اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی، یک ماه قبل با بیان اینکه «عدهای نمیخواهند واقعیتهای جنگ اقتصادی و مسایل مرتبط با کرونا را بپذیرند»، گفت: در بدترین شرایط قفسهها و طبقات فروشگاهها مملو از کالاها بوده و با کمبود کالا مواجه نشدهایم، البته منکر افزایش قیمتها نیستم.
این درحالی است که با افزایش قیمت دلار و دیگر ارزهای خارجی موج دیگری از گرانی در روزهای گذشته قیمت کالاها از جمله اقلام غذایی را افزایش داده است.
هشدار مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در چنین شرایطی درباره تبعات اقتصادی کرونا مبنی بر حذف یا کاهش اقلام غذایی از سوی ۱۵ تا ۳۵ درصد خانوارها تصویری دیگر از وضعیت میلیونها خانوار ایرانی در دوره کروناست، آنهم درحالی که احتمال وخیمتر شدن وضعیت این خانوارها نیز وجود دارد.
زهرا عبداللهی تاکید کرد که در کنار تمام اقداماتی که برای پیشگیری از کرونا انجام میشود، باید به بحث «تشدید ناامنی غذایی» و شیوع بیشتر مشکلات تغذیهای و کمبود ریزمغزیها توجه شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد که کمبود ریزمغزیها باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و این موضوع شانس ابتلاء به کرونا را افزایش میدهد.