هشدار سازمان بهداشت جهانی نسبت به خستگی مفرط همراه با آسیبهای اجتماعی و اقتصادی ناشی از طولانی شدن کرونا
با افزایش شمار مبتلایان به کرونا در جهان به نزدیک ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر، کمیته اضطراری سازمان بهداشت جهانی در چهارمین نشست خود ضمن هشدار در مورد طولانیشدن مدتزمان همهگیری کرونا، بر لزوم مقابله با خستگی مفرط و آسیبهای ناشی از این همهگیری بهویژه در حوزه اجتماعی و اقتصادی تاکید کرد.
تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی در این جلسه گفت: «بحران بیماری همهگیر یک بار در قرن رخ میدهد که اثرات آن برای چند دهه آینده احساس خواهد شد.»
این کمیته بر پیشبینیها در مورد طولانیشدن مدتزمان همهگیری تاکید کرد و همچنین بر لزوم مقابله با خستگی مفرط و آسیبهای ناشی از همهگیری، بهویژه در حوزه اجتماعی و اقتصادی هشدار داد.
از سوی دیگر کمیته اضطراری از سازمان بهداشت جهانی خواست تا توصیهها و راهنماهای کاربردی و دقیق را در اختیار کشورها قرار دهد.
این کمیته به کشورها هشدار داد که سیستمهای بهداشتی خود را برای مقابله با آنفولانزای فصلی و شیوع بیماریهای دیگر در کنار ویروس کرونا آماده کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ویروس کرونا از زمان اعلام شیوع در دسامبر سال گذشته در چین تاکنون دست کم ۶۸۰ هزار نفر را به کام مرگ کشانده است و نزدیک به ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر را آلوده کرده است و چندین کشور در سراسر جهان، به دلیل کنترل شیوع بیماری کووید-۱۹ اقدام به تعطیلی اقتصادی کردند.
کمیته اضطراری سازمان بهداشت جهانی که متشکل از ۱۷ عضو و ۱۲ مشاور است به اتفاق آرا موافقت کردند که این بیماری همه گیر هنوز یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در سطح جهان است.
«وضعیت اضطراری بهداشت عمومی» طی یک بیانیه رسمی از سوی سازمان بهداشت جهانی و بر اساس مقررات بینالمللی بهداشت به هنگام بحرانهایی اعلام میشود که میتوانند بهداشت عمومی را در سطح جهانی به خطر بیندازند.
سازمان بهداشت جهانی برای دیر اعلام کردن وضعیت اضطراری بینالمللی مورد انتقاد قرار گرفته است و ایالات متحده نیز آن را متهم به نزدیکی به چین کرده است و خروج خود را به طور رسمی از این سازمان در ماه ژوئیه اعلام کرد.
از سوی دیگر سازمان بهداشت جهانی به خاطر برخی توصیههای دیر هنگام یا متناقض همانند استفاده از ماسک و یا نحوه انتقال ویروس کرونا نیز مورد انتقاد قرار گرفته است.