آتشسوزی یک نفتکش در نزدیکی سواحل امارات متحده عربی
به دنبال وقوع آتشسوزی در یک نفتکش در بیست و یک مایلی ساحل بندر شارجه امارات متحده عربی، این کشور اعلام کرد نیروهای امدادی در حال تلاش برای خاموش کردن آتش در این نفتکش بارگیری نشده هستند.
اداره حمل و نقل زمینی و دریایی در امارات متحده عربی چهارشنبه نهم بهمن ماه با تایید وقوع آتشسوزی در یک نفتکش در نزدیکی ساحل شارجه، اعلام کرد که مقامات مسئول در تلاشند تا پس از ارسال پیام درخواست کمک از سوی یک نفتکش، آتشسوزی در این تانکر را که در ۲۱ مایلی سواحل این کشور دچار حریق شده، مهار کنند.
بنابر گزارشهای اولیه اداره حمل و نقل زمینی و دریایی در امارات متحده عربی این نفتکش بارگیری نشده و در حال انجام هیچگونه حمل و نقل دریایی نبوده است و احتمالا آتشسوزی بر اثر یک حادثه در جریان تعمیر نفتکش رخ داده است.
نیروهای اداره بنادر و تیمهای امداد و نجات اماراتی به محض دریافت پیام درخواست کمک و وضعیت اضطراری، فعالیت خود را آغاز کرده و ابتدا ملوانها و خدمه کشتی را تخلیه کردند.
همزمان خبرگزاری رویترز نیز خبر داد که مقامهای حمل و نقل امارات متحده عربی گفتند که در تلاشند آتشسوزی یک تانکر نفتی با پرچم پاناما را در سواحل شارجه خاموش کنند. یک مقام اماراتی به رویترز گفت که تحقیقات درباره دلیل وقوع این آتشسوزی درحال انجام است.
اداره عملیات تجاری دریایی بریتانیا نیز اعلام کرد که گزارشی از یک آتشسوزی یک نفتکش در ۲۱ مایلی در شمال غربی شارجه دریافت کرده است و سخنگوی ناوگان نیروی دریایی پنجم آمریکا مستقر در بحرین نیز اعلام کرد که از وقوع یک حادثه در سواحل شارجه آگاهند و وضعیت را تحت نظر دارند.
از اردیبهشت ماه سالجاری موارد متعددی از آتشسوزی و انفجار نفتکشها در بنادر امارات متحده عربی، پس از آن چند مورد حمله و انفجار نفتکشها در دریای عمان رخ داده است.
ابتداد و در بامداد یکشنبه ۲۲ اردیبهشت چهار نفتکش خارجی در بندر فجیره امارات متحده هدف حمله قرار گرفت. یکی از این نفتکشها متعلق به شرکت تامشیپ نروژ و دستکم دو نفتکش متعلق به عربستان سعودی بود. پس از وقوع این انفجارها یک شرکت بیمه نروژی اعلام کرد که بررسیهای اولیه نشان میدهد که احتمالا جمهوری اسلامی ایران در انجام این حمله دست داشته و حملات را با استفاده از زیردریاییهای بیسرنشینی که از روی شناوری در همان نزدیکی کنترل میشد، انجام داده است.
پنتاگون، وزارت دفاع ایالات متحده، نیز چند هفته پس از این حملات، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی را «مسئول مستقیم» حمله به چند نفتکش در بندر فجیره امارات معرفی کرد و خبرگزاری رویترز، جمعه سوم خرداد، به نقل از ایکل گیلدی از فرماندهان ارشد ستاد مشترک ارتش آمریکا، نوشت: «با اطمینان زیاد میتوانیم بگویم که سپاه پاسداران مسئول حمله به نفتکشها در بندر فجیره است و مینهای که در حمله به نفتکشها در بندر فجیره استفاده شده ساخت سپاه پاسداران است.»
یک ماه بعد از انفجار نفتکشها در فجیره یعنی در ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ نیز دو نفتکش فرونت آلتر (Front Altair) و کوکوکا کوریجوس (Kokuka Courageous
ایران نیز ۱۹ مهر ماه سالجاری اعلام کرد که یک نفتکش این کشور که در دریای سرخ درحال حرکت بود، دچار انفجار در بخش بدنه شد و دو مخزن اصلی این نفتکش آسیب دید. شرکت ملی نفتکش ایران اعلام کرد که این انفجار «احتمالا بر اثر اصابت موشک» رخ داده است.
سایت نورنیوز نزدیک به دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی، چهارشنبه نهم بهمن، همزمان با آتشسوزی در یک نفتکش در سواحل امارات متحده عربی، نوشت: «این سومین کشتی است که طی دو هفته گذشته در آبهای امارات دچار آتشسوزی شده است و اگرچه علت آتش سوزی این کشتی هنوز مشخص نشده اما در موارد قبلی علت آتشسوزی نقص فنی کشتیها بوده است.»