آغاز انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، در سایه کرونا و تهدید خشونتهای احتمالی
میلیونهای آمریکایی در حالی به پای صندوقهای رای انتخابات ریاستجمهوری این کشور فرا خوانده شدهاند که این انتخابات به دلیل شیوع کرونا و همچنین تهدیدها و خشونتهای احتمالی پس از آن، با رایگیریهای پیشین متفاوت است.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه در گزارشی کارزارهای انتخاباتی این دوره از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را «قطبیترین» کارزار انتخاباتی در تاریخ این کشور توصیف کرد.
در این انتخابات بیش از ۹۰ میلیون نفر از واجدان شرکت در انتخابات، رای خود را به صورت زودهنگام در صندوقهای رای انداخته یا پست کردهاند.
براساس این گزارش، بسیاری از رایدهندگان روز سهشنبه در حالی به مراکز رایگیری خواهند رفت که به صورت الزامی یا اختیاری، ماسک به صورت خود میزنند.
همچنین در شهرهای بزرگ آمریکا، مغازهها در اقدامی پیشگیرانه برای جلوگیری از تخریبهای احتمالی پس از انتخابات، بسته شدهاند. این در حالی است که معمولا انتخابات در آمریکا در دوران مدرن، به صورت مسالمتآمیز برگزار شده است.
رویترز از اقدام برخی از آمریکاییها به خرید اسلحه پیش از اعلام نتیجه انتخابات خبر داده و آن را بیانگر تنشهای این دور از انتخابات دانسته است.
یک فروشنده اسلحه در ایالت پنسیلوانیا به این خبرگزاری گفت: «مهم نیست که چه کسی وارد [کاخ سفید] شود، آنها [خریداران اسلحه] احساس میکنند که درگیریهای شهری روی خواهد داد.»
او که طرفدار دونالد ترامپ است، ادامه داد: «مردم در اینجا به دنبال درگیری نیستند، اما اگر درگیری شود، آنها از املاک و شیوه زندگی خود محافظت میکنند.»
اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا و دیگر گروههای مدافع حقوق مدنی اعلام کردهاند که از نزدیک نشانههای تهدید و ارعاب از سوی رایدهندگان را دنبال میکنند.
شعبه این اتحادیه در ایالت جورجیا حدود ۳۰۰ وکیل را در ۵۰ مکان «داغ» از جمله ۱۵ مرکز رایگیری در آتلانتا مرکز این ایالت که احتمال وقوع مشکلات انتخاباتی در آنجا بیشتر ارزیابی شده، اعزام کرده است.
همچنین اداره حقوق مدنی وزارت دادگستری آمریکا نیروهای خود را به ۱۸ ایالت برای نظارت در این زمینه فرستاده است. در این میان برخی از این ایالتها، پیشتر در جریان اعتراضات اخیر آمریکا محل درگیری بوده است.
با توجه به آنچه در اعتراضات اخیر آمریکا روی داد، پلیس و صاحبان مغازهها در آمریکا از اقدامات پیشگیرانه خبر دادهاند.
برای نمونه، در نیویورک، ساختمان میسیز و همچنین آسمانخراشی که شبکه تلویزیونی فاکس نیوز در آن واقع است، روز سهشنبه تعطیل شده است.